Schoonmoeders…..

christmas-holly

 

Wat is dat toch met schoonmoeders? Ik hoorde in de auto, op Veronica of zo, in een programma  zo’n paar van die jonge presentatoren de mensen, die waarschijnlijk met de Kerst op bezoek ‘móesten’ bij hun schoonmoeder, hevig beklagen. Dat zou wel het vreselijkste zijn dat hen tijdens zulke dagen zou kunnen overkomen. Schoonmoedermoppen zijn bij die jongens trouwens ook zeer populair!

Ik ben er zelf een. ’n Schoonmoeder. En ik heb een schat van een schoonzoon, waar ik het uitstekend mee kan vinden. Mijn dochter gelukkig ook en dat scheelt een slok op ’n borrel natuurlijk. We zien elkaar regelmatig, mijn aangewaaide zoon en ik, maar ook weer niet al te vaak. En misschien is dat wel het geheim, ondanks dat we maar ’n paar kilometer van elkaar wonen. Als we elkaar dan zien is het altijd leuk.

We hebben wel aan elkaar moeten wennen natuurlijk destijds. Maar onze dochter was heel blij met ‘m, we hadden vertrouwen in haar smaak en oordeel, dus dat heeft niks met ónze familiegebonden relatie te maken. Met ’n nieuwe collega op je werk heb je dat ook wel es. Even de kat uit de boom kijken. Nou, die kat en in dit geval de kater was toen al snel veilig geland, hoor!

De Tweede Kerstdag komt onze oudste dochter bij ons met haar jongens, want hun man, vader en dus onze schoonzoon moet werken. Dat is best jammer, maar het is niet anders. Na deze schoonmoederlijke ontboezeming ga ik even het kersttafelkleed strijken. Daar zitten een paar rare vouwen in, na een jaar liggen in de kast. Dat moet wel even gladgestreken, net zoals ze dat maar eens in de verhouding met sommige schoonmoeders moeten doen, die schoonzonen en/of schoondochters. Moet oma wel meewerken natuurlijk.  Maar dan raken we dat ongunstige imago ook eens ’n beetje kwijt!

Ik wens iedereen een gezellig, veilig en vreedzaam samenzijn, deze Kerst. Dat hebben we wel nodig met z’n allen. De wensen voor het nieuwe jaar bewaar ik nog even. Alles op z’n tijd…..

.....ik kan d'r niks aan doen, maar dit vind ik dan wel weer erg geestig.....!

…..ik kan d’r niks aan doen, maar dit vind ik dan wel weer erg geestig…..!

 

3 reacties op “Schoonmoeders…..

 1. Jenni

  december 27, 2014 at 1:46pm

  Doet me denken aan wat mijn ex- schoonvader zei toen hij eens bij ons kwam. Ik had toentertijd bij mijn voordeur oa een oude takkenbezem staan ter decoratie. Mijn ex-schoonvader belde aan en toen ik de voordeur opende knikt hij richting de heksenbezem en vroeg:” Moet je nog weg?” Ik heb daar vreselijk om moeten lachen 🙂
  Ben blij om te lezen dat jij en je schoonzoon het zo goed met elkaar kunnen vinden. Ik wil jou en de jouwen alvast een heel fijne jaarwisseling toewensen….

 2. els

  december 27, 2014 at 2:28pm

  Leuke opmerking waar jouw gelach prima bij paste, ha, ha! De beste wensen voor ’n goed jaareinde stuur ik uiteraard ook aan jou en je familie en voor het jaar dat daar achteraan komt ook nog het állerbeste!

 3. Grietje

  december 30, 2014 at 11:30am

  Ik snap het wel, ik had een draak van een schoonmoeder die haar eigen kind graag gelukkig wilde zien maar daarvoor de ogen had dichtgetimmerd en mij alleen maar iedere keer het rotgevoel van niet deugende schoondochter mee gaf. Wie trouwt er nu toch met een boerendochter…. ‘je moet toch aan je stand denken’

  Kots!

  Zelf ben ik schoonmoeder en kan prima met mijn schonedochters… voor hen ben ik er, net als voor mijn eigen kinderen, ach ja….. wat kan een mens zichzelf te kort doen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)