Klokhuis…..

.....een huis vol klokken kun je wel een klokhuis noemen.....

…..een huis vol klokken kun je wel een klokhuis noemen…..

Elk half jaar denk ik:”Waarom hebben we in ’s hemelsnaam zoveel klokken?” Klok aan de muur in de slaapkamer. En ja, vanwege het formaat is het wel handig als je bij het wakker worden zonder bril kunt zien hoe laat het is. Of hoe lekker vroeg nog, ook handig.

De klok in de badkamer moet er eigenlijk ook wel zijn om je te laten opschieten als je ergens heen moet en op tijd moet zijn. Nou hoeven we niet zo vaak meer ergens stipt op tijd te zijn, ja de dokter en de tandarts misschien, maar toch…..

Klok in de huiskamer. Iedereen heeft wel een klok in zijn woonkamer. Wij hebben er zelfs twéé. Eén staat en de andere hangt, maar staat ook. Stil. Maar hij is wel mooi om te zien en we kregen hem ook van mijn moeder toen we twaalfeneenhalf jaar getrouwd waren. Meer dan veertig jaar geleden en daar zit dus de familieherinnering aan. Alleen is ie niet zo handig in het gebruik. Bijna dagelijks opwinden, hij moet nogal vaak gesmeerd en dan slaat hij ook nogal lawaaiig. Vandaar de stilte. Maar we kijken naar ‘m. Ik dan.

En dan hebben we ook nog een duidelijke keukenklok. Daar wordt veel op gekeken, want hij hangt op een strategische plek waar je vaak bent en langs loopt.

Op mijn zolderkamer heb ik ook een klok, maar die hangt zo hoog, dat ik er niet bij kan. Ik heb iemand nodig om de batterij te vervangen en hem in het voorjaar vooruit en in het najaar achteruit te zetten. Dat komt er vaak niet van. Maar ik heb ‘m eigenlijk ook niet zo nodig, want ik kijk wel op mijn computer hoe laat ’t is en dan weet ik meteen ook de datum, want die staat er bij. Kom daar es om bij een gemiddelde klok.

Ik heb ook een horloge om, maar heel raar, daar kijk ik zelden op. Dat komt natuurlijk door al die klokken in huis. Nou ja, waar ik zelf bij kon, heb ik ze vanmorgen weer op zomers gezet, hè, hè…..

1 reactie op “Klokhuis…..

  1. Sandra

    maart 30, 2015 at 10:01pm

    Toby had zich vanmorgen verslapen, want hij had zijn wekker niet verzet.
    Komt ie heel verbolgen beneden: Ja, waarom hebben “ze” dan mijn wekker niet goed gezet, “ze” hebben toch ook de klok van mijn telefoon en mijn laptop aangepast?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)