Burge(rs)meesterschap…..

Mijn Kloris werkt al jaren voor een vrijwilligersorganisatie in Gelderland. Dat vindt hij leuk werk en dat vond de provincie Gelderland ook. Na nogal grote reorganisatieperikelen waar zijn club gelukkig goed uit kwam, werden de medewerkers van de organisatie flink in het zonnetje gezet en kregen allemaal van de Commissaris van de Koning twee kaarten voor een bezoek aan Burgers Zoo. Dat was een royaal cadeautje, want je bent voor zo’n park maar zo een paar tientjes per persoon kwijt.

Kloris had er dus twee en kreeg van een collega nóg een kaart, die zij niet gebruikte. Zo konden we met z’n drieën naar Arnhem. Het was de bedoeling om dat vóór eind maart te doen, want dan verliep de gebruikstermijn. Door mijn krakkemikkige gestel en nog wat zakelijke omstandigheden, die onze zoon inbracht, was het er dus nog niet van gekomen. Maar we hadden de Buienradar goed bekeken en gezien dat de maandag van 30 maart er, ondanks dat het stevig waaide, nog het gunstigst uitzag voor een bezoek aan een dierentuin.

Het was er niet te druk, gewoon gezellig, mensen met kleine kinderen en we hoorden veel Duits. En het was hartstikke leuk! De zon kwam er regelmatig bij en we hebben zowel binnen als buiten heel wat dieren gezien. De bikkels buiten en de mietjes binnen. Net mensen eigenlijk. Burgers Bush is heel bijzonder, wel klammig waarvan je bril beslaat, en dezelfde  planten die ik thuis heb zijn daar heel groot. Maar waar ik het allermeest van onder de indruk was: Ocean World. Je waant je inderdaad in een andere wereld. Het is zo prachtig opgezet, vissen in de mooiste kleuren en van allerlei formaat. Daar weet je als je geen diepzeeduiker bent toch helemaal niks van, zeg! Prachtig.

Wij zijn al weer heel wat jaren terug met mijn Australische zus in Sydney naar een gebouw geweest, ik weet niet meer hoe het heet, hoor, waar ze ook zo’n vissenverzameling hadden. Maar die was lang zo mooi niet als wat we hier zagen. Ze hadden daar meer grote vissen, joekels van haaien en zo. Maar wat moet je met een joekel van een haai? Ik vond ze eng. Indrukwekkend, maar wel griezelig. Nee, Burgers Ocean World is echt geweldig. En alles zwemt er zomaar voor je neus langs en zelfs over je heen als je onder zo’n met water gevuld plafond door loopt.

De provincie Gelderland heeft ons in ieder geval een groot plezier gedaan. En de Buienradar ook: geen druppeltje regen, hè! Maar eigenlijk heb ik dat altijd als ik een paraplu meeneem, meestal voor niks…..

.....vis-à-vis.....

…..vis-à-vis…..

 

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)