Apeldoorns Monopoly…..

Twee mannen uit Apeldoorn hebben bedacht om een Monopoly-spel uit te brengen over hun eigen woonplaats. Met de bekende Apeldoornse lanen, straten en pleinen. Nee, de Kalverstraat, die wij hier ook hebben, komt er niet op voor. Dat vonden ze niet leuk voor Amsterdam. En in plaats van de vier stations hebben ze Het Loo, de Apenheul, de Julianatoren en theater Orpheus er op gezet. Leuk idee, toch?

Er worden maar 2000 spellen van gemaakt. Daar zijn er ondertussen al 1500 van verkocht en die overige 500 raken ze ook nog kwijt, dat is wel zeker. De mannen willen namelijk, dat het een ‘collectors item’ wordt. Ze hebben al belangstelling ondervonden van andere steden ook, waaronder Deventer. Nou, dan denk je: gat in de markt! Slim.

En ik las ook ergens, dat Apeldoorn beschouwd wordt als ‘probeerstad’ voor als je iets nieuws wilt uitbrengen. We schijnen hier nogal gemiddeld te zijn. Lukt het in Apeldoorn, dan lukt het meestal elders ook. Heb je toch een móóie functie als provinciestadje met meer dan 157.500 inwoners…..

.....welkom in Apeldoorn.....!

…..welkom in Apeldoorn…..!

3 reacties op “Apeldoorns Monopoly…..

  1. Els

    mei 10, 2015 at 12:17pm

    Ja, hoor….jullie werken in de Lichtstad. Logisch dus, ha, ha! Die mannetjes hier weten vast wel dat ze niet de eersten zijn, maar voor Apeldoorn is het een leuk idee. En dat ‘iets nieuws uitproberen’ dat ik las, sloeg op muziek of mode of zoiets. Niet op dat dus niet zo originele plannetje van die Apeldoorners.

  2. Paul

    mei 10, 2015 at 3:31pm

    Die belabberde straat met studentenflats waar ik ooit in Apeldoorn woonde, die is vast geen onderdeel van het spel…

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)