Nero…..

Iedereen in mijn familie weet dat ik niet zoveel met Facebook heb. Ik zap wel eens langs familie en bekenden, die lang niet allemaal ‘ vrienden’  zijn in de ware zin van dat woord. Gewoon mensen die ik ken. Wat mij bijvoorbeeld enorm ergert aan Facebook zijn die ‘ duimen’. Duim omhoog, duim omlaag. Bij omhoog staat dan ” vind ik leuk”.

Terwijl mensen soms de meest dramatische dingen op hun pagina zetten! Als je ze dan wilt steunen door te laten blijken dat je met ze meeleeft moet je op dat duimpje omhoog klikken, terwijl je de inhoud van hun verhaal helemaal niet ‘ leuk’  vindt! Er soms zelfs van ondersteboven bent.

Iemand heeft een dierbare verloren, heeft een heel nare ervaring met een instantie, is bijna verdronken, de verkering is ineens uit en je weet niet waarom. Nou, dat is allemaal niet leuk. Mensen zetten dat dan op Facebook om hun verhaal kwijt te kunnen. Dat snap ik nog wel, hoewel ik daar niet voor zou voelen (al heb ik een weblog, dus waar heb ik ’t over, maar jullie weten ook niet alles van mij, hoor!). Meelevende reacties kunnen vaak wel helpen, natuurlijk. Maar toch: “vind ik leuk”  slaat nergens op.

Daar moet Facebook iets anders op verzinnen. Mooie foto’s, grappige linkjes en leuke gebeurtenissen mag je best leuk vinden, maar er passeert veel, dat de kwalificatie ‘ leuk’  niet verdient.

En die duimen…..heeft Nero die destijds niet verzonnen? Dramatisch toch…..?

 

3 reacties op “Nero…..

 1. ikkenormaal

  juli 20, 2015 at 5:07pm

  Aan die duimen van Nero had ik nog niet gedacht maar je hebt gelijk. Plaatst het weer in een andere context.

 2. Ximaar

  juli 22, 2015 at 12:07am

  Zelf ben ik inmiddels 3 jaar bij Façadeboek vertrokken en er niet meer teruggeweest. Dat ‘Lijken’ was een van de dingen die me erg tegen stond. Er zijn overigens ook websites en blogs waar ze met waarderingsystemen werken. Eigenlijk vind ik dat ook nix.

 3. Paul

  juli 27, 2015 at 8:38am

  Het schijnt dat er aan een dislikebutton wordt gewerkt. Maar eigenlijk wil Facebook vooral een positieve uitstraling houden (vandaar de voorkeur voor de duim omhoog), want het schijnt dat je dan vaker terugkomt en een positieve associatie bij de site hebt. En het gaat uiteindelijk natuurlijk allemaal om geld wat er verdient moet worden.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)