Spetter…..

Er is een nieuw zwemdiploma. Dus niet A, B of C, maar een….. “Superspetterdiploma”!
Dat is een bedenksel van de zwembond. De woordvoerder van die bond beweerde op de televisie, dat ouders van kinderen die op zwemles zijn, toch geen idee hebben voor welk diploma die kleuters bezig zijn. Ze kiezen gewoon voor het dichtstbijzijnde zwembad en zien het verder wel. Ik weet, dat dat niet zo is. Ja, misschien dat van dat zwembad wel, je rijdt je toch al het heen-en-weer met zo’n kind, maar A of B , nou, dat weten ze exact, want dat moet apart betaald.

Maar als je je zwemdiploma op latere leeftijd wilt halen, bedenk dan nog even of je dat wel wilt. Heel veel mensen, die daar vroeger gewoon niet aan toekwamen en nu ze ouder zijn toch wel graag zwemmen willen leren, (je zult toch maar met je rollator te water raken, nietwaar?) ontvangen na het afleggen van de vaardigheidstest een “ Superspetterdiploma”! Ik zou zeggen: leer zwemmen en weiger het diploma! Ben ik even blij, dat ik ze al heb, zeg! De diploma’s A en B dus. (Ik zou trouwens niet weten waar ze zijn!)

Ik had een ‘ zwem-oma’ , die zelf zwemmen leerde toen ze 47 was, maar die al haar kleinkinderen leerde zwemmen. En iedereen slaagde natuurlijk voor de diploma’s. Oma kreeg voor haar tachtigste verjaardag een zwemabonnement en zwom elke dag. Baantjes, en ze spetterde nooit…..

3 reacties op “Spetter…..

 1. jan

  juli 16, 2015 at 6:24pm

  Ik kwam in de lift een buurman met zijn zwaar gehandicapte dochter tegen.Ze zit in een rolstoel. “Vertel een wat je vandaag hebt gedaan?” zei vader.

  Het meisje spreekt moeizaam maar ik verstond zwemdiploma.

  Welke vroeg ik. Ze antwoordde maar dat kon ik niet verstaan.

  “Met het beertje” zei de vader. Het lag dus niet aan haar spraak maar aan mijn voorgeprogrammeerde geest van A, B of C.

  • kredit schwarz karte

   oktober 19, 2016 at 6:08pm

   The My garden flowers wall decal is definitely my favourite. Perfect for the nursery and interactive for a young toddler as it is reusable and repositionable!If I was to win, I’d go for the green blue & beige family of owls! Thank you, Michelle

  • You are right about that. Most Americans are conditioned by the horrible suburban chain restaurants that more is better, rather than focusing on quality. Even in some really nice privately owned restaurants, the portions are large, so you are right – find out if they have an smaller sizes. More often than not, my wife and I just do appetizers – that way, we don’t get too far before realizing we are already full.Don Faust recently posted..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)