Positief is niet negatief…..

Vandaag bestaat dit weblog veertien jaar. Magisch getal. Twee maal zeven. Dat zeg ik zo even uit mijn hoofd, zonder rekentoets. Ik vind schrijven leuk dus jullie zitten nog wel even aan mij vast, maar ik zie het overal: het nieuws gaat over geld, oorlogen, vluchtelingen, frauderende autofabrikanten, (van wie ik me ondertussen afvraag of Volkswagen het enige concern zal blijken…..) afrekeningen in het criminele circuit en over gewone mensen die, als ze het even niet met elkaar eens zijn, niet praten maar mekaar in elkaar slaan of een mes tussen de ribben steken. Zoveel agressie overal.

En van dat alles word je niet vrolijk. Maar kom, niet getreurd. We leven nog en hébben het niet slecht. Ons schoonmaakengeltje is net geweest en het huis is weer netjes. Daar word ik altijd erg blij van. Simpel, hè? Nou, deze vrouw zet haar Elswhere.org dus nog even voort. We gaan ons vijftiende jaar in en dat vind ik wel grappig. Dat onze dochter, na een tijd los-vast werkloos te zijn geweest, per oktober weer een goede baan heeft gevonden, is ook al iets om blij mee te zijn.

Positief blijven. Dát gaan we doen. Ze zeggen dat we ook nog een weekje lekker weer krijgen. Ik ga morgen een bolchrysant kopen en mijn nieuwe bril ophalen…..

.....nummer veertien.....

…..nummer veertien…..

5 reacties op “Positief is niet negatief…..

 1. Wieneke

  september 24, 2015 at 9:36am

  Tuurlijk, we blijven lachen en positief, al is het soms best wel moeilijk met al die rottige berichten. Ik vind het best lang, 14 jaar bloggen. Proficiat voor het doorzetten en volhouden 🙂

 2. Irene

  september 25, 2015 at 11:00pm

  Hartelijk gefeliciteerd en ik ben blij dat je gewoon doorgaat.

 3. wiebe

  september 27, 2015 at 12:59pm

  Blijf aub doorgaan.Genieten elke keer van je schrijfkunst.

 4. Lars

  september 28, 2015 at 5:55pm

  Zo lang al weer Mütterchen! Op naar 28!

 5. Arnoud Hugo

  september 30, 2015 at 1:09am

  Beetje laat, maar alsnog van harte gefeliciteerd met dit bewonderenswaardig resultaat. Ik hoop,dat je nog heel lang doorgaat.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)