Tent, paviljoen of hal…..

…..”Doorhalen wat niet verlangd wordt” stond er vroeger wel eens op een in te vullen formulier of zo. Daar kom ik op, omdat de leverancier van de tenten/paviljoens voor de vluchtelingen zijn onderkomens “hallen” noemt. Nou ja, hoe ze ook aangeduid worden, het schijnt dat de mannen er niet op achteruit gaan.

Daar was ik gisteren nog niet van overtuigd, maar ik las dat de Americahal (hé, ook een hal!) niet warm te stoken is en er nu al mensen waren geweest, die het ’s nachts erg koud hadden. Dat schijnt in die paviljoens, dat vind ik eigenlijk het aardigste woord, veel beter te regelen te zijn. Goede vloeren, goede isolatie, goede verwarming, goede ventilatie, goede sanitaire voorzieningen en er wordt hard gewerkt om vóór vrijdag alles klaar te hebben voor de verhuizing, die de vluchtelingen lopend kunnen doen. Nou, en van lopen weten ze al alles af, dan is die paar honderd meter een makkie.

imgres Tot februari kan het ‘kamp’ blijven staan. Hopelijk zijn de mensen dan allemaal een stap verder gekomen, want dat is het doel waarnaar iedereen streeft.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)