Taarten en vlooien…..

Ach natuurlijk, ik weet ook wel, dat die evenementen, een “taarten- en trends-happening” en een vlooienmarkt,  waarvoor de opgevangen vluchtelingen de Apeldoornse Americahal weer moeten verlaten, al tijden vóór de vluchtelingenvolksverhuizing op gang kwam, contractueel waren vastgelegd. En dat die afspraken moeilijk kunnen worden afgezegd zonder dat het veel geld gaat kosten.

Het zijn, denk ik die taarten die me dwars zitten. Heel Holland bakt zich al een slag in de rondte. (Martine Bijl wens ik trouwens een voorspoedig algeheel herstel toe…..!) Ik heb gisteren dat bakprogramma eens gevolgd. Het is best gezellig, daar kan ik niks van zeggen, maar ik zag een mevrouw een beslag dat volgens haar mislukt was, húp, zo in de vuilnisbak kieperen. Ze hoefde het duidelijk niet zelf te bekostigen. En als je het nou over gezond eten hebt, dan trekken ze zich daar niet zoveel van aan. Mens, wat een zoetigheid! Alleen al door er naar te kijken krijg je het op je heupen. De welvaart ten top, maar er zijn ware kunststukken bij, dat moet gezegd.

Aan die vlooienmarkt, die daarna staat ingepland in de hal,  hebben die vluchtelingen misschien wel wat meer. Gelukkig zitten ze vlak bij de vorige locatie met hun tentenkamp. Er zal dus geen buurt gaan klagen over de verplaatsing, want het scheelt maar een straatlengte. De tenten, waar ze nu in gaan,  worden trouwens paviljoens genoemd, dat klinkt beter. Nou ja, opgevangen worden de mannen nog steeds en heel veel vrijwilligers werken zich in het zweet om alles goed voor ze te regelen.

En dan mogen die bakkers in de Americahal, als ze toch bezig zijn, van mij wel wat taarten de goeie kant op sturen…..

Taart

 

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)