´n Boeketje romantiek…..

.....een degelijke bloem, waar of niet.....?

…..een degelijke bloem, waar of niet…..?

Gisteren kocht ik een plant in de supermarkt. Dat doe ik wel vaker, maar dit was een Stefanotis. De caissière bij de bloemenbalie moest helemaal nakijken hoe hij heette, vanwege de prijs, maar die naam had ik haar meteen wel kunnen vertellen, want dat waren de bloemen, die destijds in mijn bruidsboeket zaten. Ik kocht ‘m dus uit pure nostalgie.

“Oh,ik had gerbera’s met gipskruid!”, zei het jonge vrouwtje, ’n beetje zwijmelend bij de herinnering.”Ook mooi!”, zei ik, “maar van mij is het al 54 jaar geleden, hoor!” Daar moesten we om lachen, tja, ieder op z’n beurt, hè? Maar een bloemetje hoort erbij en die vergeet dus je niet, dat zie je maar. Gelukkig hebben we de foto’s nog…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)