Hoe laat leven we?

Dat zei mijn moeder vroeger altijd als ze wilde weten hoe laat ’t was. Dat was in de tijd dat huishoudende vrouwen geen dure horloges om hadden en er maar een klok in huis was en die stond op de schoorsteenmantel. Tenminste bij ons thuis. Dat was wel een beetje ’n aparte klok, want die had, zijnde een soort art deco-uitvoering, ronde kogeltjes op de plaats van de cijfers. Je had dan wel es humoristische figuren, die vertelden, dat het tien over half balletje was, maar daar was mee te leven, hoe laat het ook was.

Over (blijven) leven gesproken: ik was jarig gisteren. Wie op maandag jarig is viert het de zondag daarvoor. Heb ik ook gedaan en het was gezellig dat iedereen elkaar weer eens heeft gezien. We hadden oliebollen gehaald, want het was tenslotte mijn oudejaarsdag. En zo hebben we er weer een jaartje bij gesprokkeld. En hoe laat we leven, daar vraag ik allang niet meer naar! Ben je gek, onbelangrijk. Leeftijd zegt me niks.

Ik hoor het veel mensen zeggen: ik maak me niet druk, als ” het” zover is, merk ik het vanzelf. En zo is het. Ik had een paar heel gezellige dagen. Zondag natuurlijk, omdat onze nazaten er zaten en gisteren druppelden er ook nog familie en een lieve buurvrouw binnen en wat telefoontjes, zelfs uit Australia. Ik ben niet vergeten. Ik moet nog even op Facebook kijken, want daar staan ook nog wat felicitaties. (Misschien heeft Henk Krol nog aan me gedacht hoewel ik niet dood ben.) Leuk, hoor! Ondanks dat ik daar niet veel mee doe, ben ik toch benieuwd. Ik krijg seintjes van mijn telefoon dus vandaar dat ik er wel van weet, van die gelukwensen. Niet te missen dus.

Ik zie op mijn monitor hoe laat alweer we leven dus ik ga even kijken of de was al klaar is en die ga ik dan ouderwets even ophangen. Mijn moeder had geen droger, ik wel, maar gebruik ‘m niet meer. Ons ben zuunig…..!

.....ben het eens met Mark.....

…..ben het eens met Mark…..

8 reacties op “Hoe laat leven we?

 1. Jenni

  december 2, 2015 at 11:16am

  Alsnog van harte gefeliciteerd en een goed, gelukkig en gezond nieuw levensjaar gewenst.

 2. Irene

  december 2, 2015 at 9:23pm

  Ook van mij alsnog gefeliciteerd. Ik zou toch graag willen weten de hoeveelste verjaardag dit nu was.

 3. Els

  december 3, 2015 at 12:46am

  Van ijdelheid betreffende mijn leeftijd heb ik geen last meer (nooit gehad eigenlijk), dus als ik je vertel dat ik volgend jaar niet om een feestje heen kan vanwege mijn tachtigste, dan weet je ’t wel. Bedankt voor de felicitatie.

 4. Jenni

  december 3, 2015 at 12:21pm

  Ha wat grappig; mijn schoonmoeder wordt ook tachtig volgend jaar en ook zij is nog actief op internet ๐Ÿ™‚ Internetbankieren, Face Book en mailen heeft zij zich nog allemaal eigen gemaakt na het overlijden van haar man in 2009. Jullie zijn van een goed bouwjaar ๐Ÿ™‚ Alleen die nieuwe combi magnetron gebruiken wil maar niet lukken ๐Ÿ˜‰

 5. Wieneke

  december 4, 2015 at 11:55am

  Je schrijft als een jonge blom, hoor ๐Ÿ™‚ Alsnog van harte gefeliciteerd en fijn doorgaan en vooral niet op uurwerken letten.

 6. Arnoud Hugo

  december 13, 2015 at 9:45am

  Veel te laat natuurlijk, maar alsnog van harte gefeliciteerd en nog vele jaren erbij.
  Het enige excuus dat ik kan aanvoeren voor mijn nalatigheid is dat ik ziek was.

 7. els

  december 13, 2015 at 1:56pm

  ‘k Heb nog zoveel dagen over van mijn nieuw bereikte jaar, dat ’n te late felicitatie geen punt is, hoor! Belangrijker vind ik dat jij hopelijk weer helemaal beter bent!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)