Sint Juttemis…..

Er wordt beweerd, dat het misschien nog ’n jaar of tien duurt, maar dat er dan geen mens meer het Sint Nicolaasfeest viert. Gewoon omdat het verdrongen is door de kerst. Wij vieren het al een aantal jaren niet meer, omdat er geen klein volk meer in de familie is. Jammer, maar helaas.

Aan het gedoe met die kleintjes en de spanning van het sinterklaasverhaal er omheen hebben we altijd veel plezier beleefd, maar ja, ze werden slimmer dus lieten zich niet meer in de luren leggen. Letterlijk ook niet en toen was de lol er een beetje af. Cadeautjes werden moeilijker uit te zoeken. In de winkels al vanaf september tegen de pepernoten en chocoladeletters aankijken verhoogt de verrassing ook niet bepaald.

We waren vanmiddag even bij de Intratuin. Ik wilde graag van die leuke rode bessenplantjes voor in de tuin hebben en meteen maar even rondkijken, want het is er geheel en al in kerstsfeer. Ik moet zeggen, ze hebben d’r werk van gemaakt. Het ziet er mooi uit, al was het pas 12 november en moet Sinterklaas dus nog voet aan wal zetten morgen en is Sint Maarten gisteren pas geweest. Ja, ook dat is een traditie die kennelijk aan het verdwijnen is. Er is geen kind langs geweest hier. De Sinten hebben het maar moeilijk.

En dan zetten ze bij de Intratuin ook nog een eersteklas-oliebollen-leverende kraam naast de uitgang! Ja, ze waren erg lekker, dank u…..

.....ja, ik ben d'r vroeg bij met m'n kerstboom, maar er staat al een woud van die besneeuwde jongens bij de voordeur van het tuincentrum. Dan krijg je dat.....

…..ja, ik ben d’r vroeg bij met die kerstboom, maar er staat al een woud van die besneeuwde jongens bij de voordeur van het tuincentrum. Dan krijg je dat…..

6 reacties op “Sint Juttemis…..

 1. Wieneke

  november 16, 2015 at 12:55pm

  Ik zou best Sint Juttemis willen vieren 😉 Met pepernoten, oliebollen, kerstkransen, chocoladeletters, paaseieren en zo.

 2. Els

  november 16, 2015 at 12:58pm

  ’n Soort koud buffet, goed idee, alleen de oliebollen wel warm graag!

 3. kredit hauskauf geld

  oktober 22, 2016 at 5:54pm

  rodrigo, “ampón” sin “h”, desde cuando.por otro lado leo varios blogs al dia, pero como pildorita ninguno, eres increiblemente agudo. felicidades, avanti e contenti.chiquiswowsaludos desde cancun.

 4. migros bank kreditkarte gold

  oktober 22, 2016 at 6:20pm

  J’ai vécu 5 ans sans fruit et légume, uniquement pâtes, pizzas et kebabs. Le charme de la vie étudiante ! Et je n’ai ressenti aucun manque.Donc la campagne de 5 fruits et légumes par jour je me permets d’en douter. Une honte pour mes parents qui ont toujours cuisiné des petits légumes fraîchement cueillis dans le jardin.

 5. http://www./

  november 3, 2016 at 3:52pm

  Isteni lehet :)… ami a fotogenitást illeti: talán laposabb tányér (vagy olyna, amelyiknek kicsit lefelé áll a karimája), púpozott adag a padlizsánkrémbÅ‘l, egy ilyen szépen halmozott adag a húsból, a csodás díszítés, fél- vagy teljes profilból készült felvétel, és kicsivel több fény – kiderülhet, hogy fotogén is! 🙂

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)