Zeemannen en landvrouwen…..

For-Fun-1-300x200Foto-Kantje-boord-500x320We waren gisteravond in Vaassen, de plaats waar we toch een aardig aantal jaren hebben gewoond. Het dorpscentrum heet “De Wieken”en dat komt, omdat het een molen als buurman heeft.Een leuke locatie om een show te maken met een shantykoor en een soort barbershopgroep, maar dan met zes leuke vrouwen. Een reis om de wereld maakten ze met z´n allen. Een ruwe zeebonk als verteller om alles aan elkaar te praten en lichtbeelden op de achtergrond. Ze moeten er veel werk aan gehad hebben, ook technisch.

Nou zijn wij niet zo ingevoerd in de wereld van shantykoren, maar omdat een vriend (die ook een ex-collega van ons is en met wie we elke veertien dagen samen met zijn vrouw klaverjassen) in dat koor zingt, zelfs solo zo nu en dan, én het concert voor een goed doel was, waren we daar. Het koor heet “Kantje Boord” en de zingende dames doen dat “For Fun”. Een hele goede reden.

Het zeemannenkoor hebben we wel es vaker gehoord, maar dat was buiten, want ze treden meestal op bij festivals, braderieën, markten en zo en hebben het door het jaar heen behoorlijk druk. Het is een koor, dat goed klinkt. Ze zingen meestal over het harde leven van een zeeman in oude tijden en over vrouwen in de havens, die hen van hun geld afhielpen. En over drankgebruik en de gevolgen daarvan.

Aardig was, dat die zes vrouwen op de achtergrond, wel afhankelijk van de gezongen teksten,hoor, hun rol als entertainsters in een haven met wulpse blikken en losjes in de heupen, zal ik maar zeggen, goed vervulden. Van nature eigenlijk. Maar als ze gingen zingen! Wow, wat waren die meiden goed, zeg! Geen website van “For Fun” te bekennen, ik heb er naar gezocht. Ze zingen for fun, dat zal het zijn. Maar de wereld verdient het om ze te horen. You tube misschien?

Maar het was enig, het plezier spatte er van af en we hebben geen spijt van onze zaterdagavond. Gelukkig zat de zaal ook goed vol, ondanks dat de winkeliersvereniging van Vaassen bedacht had op het nabijgelegen Marktplein een luidruchtig avondje te plannen met als hoogtepunt het verloten van een auto. Daar was “Kantje Boord” in eerste instantie niet zo blij mee, omdat men bang was dat het de kaartverkoop zou beïnvloeden, maar aan de gevulde zaal was dat niet te zien. De zeemannen en de fun-vrouwen waren fantastisch…..!

4 reacties op “Zeemannen en landvrouwen…..

 1. Wieneke

  november 2, 2015 at 5:40pm

  Zou het niet Just for Fun kunnen zijn…….. er zijn namelijk diverse koren in den lande met die naam.

 2. Els

  november 3, 2015 at 12:51am

  Nee, dat heb ik gecheckt, ze heten echt “For Fun” met z’n zessen. ’n Bescheiden clubje, denk ik! Maar dat zit wel hartstikke goed in elkaar. We hebben van ze genoten!

 3. Paul

  november 9, 2015 at 11:02pm

  Ja, koren zijn leuk! Ben zelf nog bij het concert van een popkoor geweest, vorige maand. Shantykoren spreken me niet zo aan, maar misschien moet ik dat ook eens gaan luisteren.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)