Kerststemming…..

b179212dea18a94876d2f131bc0ba5c3-1419416489

Nou, we komen d’r wel in, hoor! In de kerststemming bedoel ik. Onze tuinman kwam ons, namens zijn bedrijf, een banketstaaf en een doos petitfours brengen. Met de beste wensen natuurlijk voor een jaar waarin ze heel graag onze tuin willen renoveren. Dat moet wel, maar nu nog even niet. Maar hij wil ons alvast in de stemming brengen.

We zijn van de week ook naar een kerstconcert geweest in de Grote Kerk. Louis van Dijk en Cor Bakker speelden verdraaid mooi op twee vleugels, terwijl dirigent Leusink een goed koortje bij zich had, waaruit ook goeie solisten kwamen. Op ’n gegeven moment nam Leusink de microfoon en vertelde dat het hele concert op cd verkrijgbaar was voor een heel redelijke prijs. Hoewel de dirigent op ’n gegeven moment zelf over zijn reclamecampagne zei: ” Nou, zo kan ie wel weer….!” waren heel veel mensen beslist in de stemming om de cd te kopen. Er kon zelfs gepind worden in de kerk.

Nou, en toen werd deze week er in de avonduren ’n keer gebeld en een groot kerstpakket bezorgd. Wij werken al vijftien jaar niet meer als gepensioneerd zijnde, dus een kerstpakket? Het bleek, dat onze oudste dochter, omdat ze meedoet aan de Postcodeloterij, iemand kon opgeven voor zo’n verrassing. Daar had ze ons voor uitgezocht en namens RTL en de Postcodeloterij laten bezorgen! Er zitten hele leuke artikelen en leesdingen in, ’n kookboek o.a. en Fairtradespullen dus we zijn d’r blij van. Ja, ook een verzoek of je je wilt opgeven voor de Postcodeloterij, maar van een kerstpakket kom je sowieso in de stemming natuurlijk!

En tenslotte was ik gisteren met onze kerstpakketdochter naar de kerstmarkt in Berg en Bos. Het was lang geleden, dat ik bij een kerstmarkt was. We gingen laat in de middag, omdat we allebei vinden, dat zoiets leuker is als het donker is. En dat was ook zo. Het zag er allemaal gezellig uit. De horeca was ruim aanwezig, compleet met Bratwurst! We hebben allebei een leuk vest gekocht en andere frutsels, we hebben thee en Apeldoorns bier van ” De Schavuit ” voor onze mannen gekocht bij een stalletje dat er stond ten bate van Serious Request. Overal muziek, geen Stille Nacht uiteraard, maar Christmas-songs, die ik helemaal niet ken. Maar dat ligt aan mij. Zoals het ook aan mij ligt, dat ik blij was dat we weer in de auto zaten. Maar ik ben wel helemaal in de kerststemming, hoor, al is die nog zo commercieel…..

5 reacties op “Kerststemming…..

 1. Paul

  december 20, 2015 at 9:02pm

  Zolang je je niet laat verleiden tot impulsaankopen is er niets aan de hand!

 2. Els

  december 21, 2015 at 1:00pm

  Zo is het, Paul. En hoe ouder je wordt, des te minder impulsief en dat scheelt bakken met geld!

 3. Grietje

  december 21, 2015 at 1:21pm

  Dankjewel Els voor je lieve woorden. Ook voor jullie fijne feestdagen gewenst en voor 2016 alle goeds wat te wensen valt. Gezondheid en groen!

 4. Jenni

  december 23, 2015 at 1:29pm

  Els, heel erg bedankt dat ik weer een jaar heerlijke blogjes van jou heb mogen lezen. Heel fijne dagen gewenst voor jou en iedereen die je lief is en alvast een heel goed begin van 2016!!!
  Hartelijke groet,
  Jenni

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)