Onderwerp en gezegde…..

.....ook in de file, nou....file? Engelsen, die staan netjes in de rij, zit in hun genen.....

…..ook in de file, nou….file? Engelsen, die staan netjes in de rij, zit in hun genen…..

Roger van Boxtel, die de baas is bij NS (hij was ooit de baas bij onze zorgverzekering, de jobhopper!) zei, gevraagd naar de toekomstige kwaliteiten van zijn spoorbedrijf, dat ze inderdaad met die al vijftig jaar oude treinen blijven rijden en dat hij reizigers geen zitplaats kan garanderen als ze maar steeds in de spits naar hun werk en scholing blijven gaan. Eigen schuld, dikke bult.

” Maar”, zei hij, ” je kunt beter staan in een trein die rijdt, dan zitten in een auto in de file.” Geen speld tussen te krijgen. Dit gezegde wordt vast een spreekwoord. Vooral een troost voor mensen, die aan twee stations een fiets hebben staan. In een auto zit je nog droog met dat wisselvalllige weer van tegenwoordig…..

3 reacties op “Onderwerp en gezegde…..

 1. Peter Weehuizen

  december 23, 2015 at 9:13pm

  In je eigen auto zit je warm en droog. Je hoeft niet bang te zijn dat je op het (koude, natte, winderige) perron blijft staan omdat de trein vol is of niet rijdt. Je hebt geen last van voor- en natransport dat net weg is.
  De trein brengt je van waar je niet bent naar waar je niet heen wilt, op een moment dat je niet uitkomt, tegen een niet onaanzienlijk tarief en nogal eens op uiterst oncomfortabele wijze.

 2. Wieneke

  december 24, 2015 at 11:57am

  Hoe verzint die man het? Hij had cabaretier moeten worden. Maar ja, we leven zo langzamerhand toch in een omgekeerde wereld.

 3. Els

  december 24, 2015 at 1:43pm

  Onze zoon moet steeds van zijn woonplaats Utrecht naar zijn werkplek Amsterdam en weer terug. Hij kan er ondertussen een boek over schrijven.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)