Veranderen…..

.....allemaal familie.....

…..allemaal familie…..

‘k Heb heel lang niet zo’n hoge pet op gehad van de Lidl. We kwamen er alleen als we, op vakantie bijvoorbeeld en meestal in Duitsland, in de buurt waren en toevallig iets te eten nodig hadden of zo. Ik vond het er ook verre van gezellig. En je las nogal eens verhalen over hoe ze hun personeel behandelden, want net als bij Aldi was dat niet best. Daar hoor je niks meer over eigenlijk en ik vind het nu een prima winkel met prima spullen. Misschien was het dat wel eerder, maar wilde ik er niet aan. Bij de kassa stond een bordje, dat ze verkozen waren tot de beste supermarkt van Nederland. Door wie en wanneer weet ik niet, maar ik ben in ieder geval van mening veranderd en we komen er nu regelmatig.

Omdat ze zo nu en dan leuke aanbiedingen hebben in de ‘non-food’ sector, letten we daar ook op, want die schelen nogal eens in prijs met een reguliere aanbieder. Zo spotten, in hun reclameblaadje, de techneuten in ons huis een apparaat, waarmee je je foto’s, films en dia’s kunt digitaliseren. We hadden bákken met dia’s staan, waar we zo’n vijfendertig jaar geleden voor het laatst naar keken, dus we hebben het ding gehaald. Voor een leuk prijsje en gistermiddag heeft onze zoon een begin gemaakt met de dia’s. Zó leuk! Het verleden herleeft!

We zien al de veranderingen, die onze inrichting in de diverse huizen, die we in vierenvijftig jaar hebben bewoond, heeft ondergaan, we waren in déze tijd zeer hip geweest met onze woeste gordijnen en gewaagde lampen. Van de vloerbedekking denk ik nu: hoe heb ik ’t ooit mooi kunnen vinden? En dan de kinderen in soorten en maten, wat een schatjes waren het toch. Nu ook nog wel natuurlijk, maar ze zijn nogal veranderd en d’r zit nu wat meer diepgang in onze relatie na al die jaren. En opvoeden hoeft niet meer, dat is geweest, ha, ha!

Maar onze kampeervakanties, wat waren ze leuk en zorgeloos. Een bezem door de tent, slaapzakken rechttrekken en klaar was je huishouden. Ook de diverse vakanties zijn veranderd. Het dia-tijdperk is nu wel digitaal vastgelegd, een paar foto’s zijn al gedeeld op de familie-app en iedereen is zeer enthousiast. Zo van : weet je nog? Er gaat nog wat tijd besteed worden aan het bewerken van e.e.a., maar dan hebben we alvast meer dan 200 dia’s familiegeschiedenis vastgelegd. Enig, vind ik het. Lidl, bedankt…..en Niels, natuurlijk!

2 reacties op “Veranderen…..

  1. Arnoud

    maart 12, 2016 at 8:49pm

    Ik heb zelf voor dat doel een Reflecta automatische diascanner. Want als je alles handmatig moet doen is het monnikenwerk en is de lol er gauw af. 😉

  2. els

    maart 13, 2016 at 1:33am

    De voorraad dia’s in nou ook weer niet zo groot. Bovendien vind ik ‘handmatig’ wel bij monnikenwerk passen en heb ik ook nog ’n monnik in huis, die het leuk vindt om te doen.Het is trouwens al bijna klaar.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)