Manapa…..

.....mooi land, Panama, maar je kunt er ook enorm verdwalen.....

…..mooi land, Panama, maar je kunt er ook enorm verdwalen…..

Wij zijn hier in huis van de cryptogrammen. Vinden we een leuk soort puzzel, leuker dan gewoon een kruiswoordpuzzel. Een crypto kan je zo lekker op het verkeerde been zetten. Dan zit je veel te moeilijk te doen, terwijl de uitkomst soms belachelijk simpel is. Ik ken mensen die een cryptogram moeilijk vinden, omdat het een wat kronkelige gedachtegang vereist. Je moet het zien en wij vullen elkaar wat dat betreft aardig aan. Allebei nogal kronkelig dus.

Een woord, dat nogal eens voorkomt in een crypto is het woord “panama”. “Familieleden volgen elkaar op” staat er dan of ” Je ouders komen niet tegelijk binnen”. Voor ons een makkie natuurlijk. Nu een oplossing verzinnen voor de zin “Waar is het geld van je te verwachten erfenis gebleven?” is niet erg cryptisch, hè…..?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)