’n Blaffer…..

.....ach, en het moet gewoon lente worden.....

…..ach, en het moet gewoon lente worden…..

Er zijn veel zaken tegenwoordig waar je zonder meer ziek van wordt. Maar die heb ik niet nodig, want ik doe het gewoon zelf. Het begint alweer wat te beteren, maar ik had een raar weekje. Hoesten als een zware shagroker, pijn in mijn hoofd, pijn in mijn rug, maar niet verkouden of zo, dus er was geen etiketje op te plakken van griep of zo. Denk ik. Niet erg genoeg om naar de dokter te gaan. Ik vind altijd, dat je dat gehoest een wachtkamer niet aan kunt doen.

Bovendien heb ik onze dokter nog nooit gezien. Ze werkt al bijna een jaar in de praktijk waar wij bij horen, maar om de dokter zelf te zien, moet je met wat zwaardere mankementen aankomen. Ze heeft een praktijkassistente, die speciaal de ouwelui in de gaten houdt, wat bloeddruk betreft en zo en daar hebben we het altijd heel gezellig mee. En meer heeft een mens op leeftijd in principe niet nodig.

Maar goed. Omdat e.e.a. nou toch wel een beetje lang ging duren ben ik gisteren toch maar even naar de apotheek gegaan om eens te vragen of ze niks tegen dat zware geblaf hadden. Gelukkig kon ik ter plaatse in de lege winkel nog even een demonstratie geven van mijn hoestgedrag en toen wist de apothekersassistente welke hoest ’t was. Want daar zijn er meerdere van. Kriebel, droge, vastzittende hoest en daar zijn allemaal verschillende middeltjes voor.

Ze adviseerde mij Fluimisil. Nu hadden wij tijdens reclamespotjes voor dit merk al eens tegen elkaar gezegd, dat we die naam nogal smerig vonden klinken, maar het dekt de lading natuurlijk wel. Ik had dus een vastzittende hoest, die nodig losgemaakt moest worden qua fluim.

Driemaal daags een bruistablet en ik moet zeggen, dat het wel helpt. Ik moet ze overdag gebruiken en dan ’s nachts een hoestdrankje van het eigen Apothekersmerk en moeder mag dus niet mopperen over het resultaat. Ik heb nog een wazige kop, maar die heb ik wel vaker. Wie er ook niet moppert is mijn kloris, want ik maak minder lawaai. Nou, en dat is ook wel eens anders…..

3 reacties op “’n Blaffer…..

  1. els

    april 11, 2016 at 12:55pm

    @Irene: Bedankt! Het is hier strĂ¡lend! En naar voorspellingen kijk ik gewoon niet. Wisselvallig, zeggen ze. Wat moet je d’r mee.
    Wieneke: Ik ben anders nooit zo van de ‘goedjes’, maar ja als ze helpen….En je wordt er inderdaad moe van! Maar (zie boven) mooi weer is een prima goedje…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)