Uitstap…..

.....even Apeldoorn bellen.....

…..even Apeldoorn bellen…..

Zaterdag j.l. waren we weer terug van twee weken Engelse vakantie in Cornwall. ’n Heel interessante vakantie, want er was van alles te beleven. Ten eerste hadden we veel regen, maar dat hadden jullie hier ook dus dat troostte wat. Engeland werd er niet minder mooi van en de temperatuur was prima, maar eigenlijk wil je het wel anders tijdens je holiday natuurlijk. Het wás niet anders. We hebben toch wel van alles gedaan en zijn veel weggeweest.

Tijdens een wandeling was ik zo slim om op nat gras vanaf een heuveltje hard onderuit te gaan en daar heb ik behoorlijk last van. Op mijn bovenarm bevindt zich een mislukte tattoo van heb ik jou daar. Ik wou niet in Engeland naar een dokter, want er was niks gebroken of zo en het was weer zo’n gedoe, maar mijn spieren en pezen hebben een flinke opdoffer gehad. Een en ander is zeer pijnlijk en mijn (helaas) rechterarm kan ik vrijwel niet gebruiken. Onze gisteren toch maar even geraadpleegde dokter hier stuurde me door naar het ziekenhuis voor een foto van mijn schouder en ik moet voor een echo nog op een ander adres langs.

Op de foto was geen breuk te zien dus dat was door mij al juist ingeschat. Jaren bij een zuivelfabriek in dienst geweest en dan krijg je kalk binnen via de lekkere dingen die ze daar maken. Waarschijnlijk hebben zelfs mijn kinderen daar nog de lol van, want niemand heeft ooit wat gebroken. Eén dochter eens ’n sleutelbeen, omdat ze achterop bij ’n collega met d’r jas tussen de spaken van zijn brommer kwam. Dan vraag je erom natuurlijk.

Ik heb zware pijnstillers gekregen van de dokter en daarom kan ik nu een beetje typen. Ben ik blij mee. ’n Paracetamolletje helpt namelijk niet zo en ik hou met die zware pillen natuurlijk zo snel mogelijk weer op. Nou ja, tot zover mijn lichamelijk onwelzijn. Dat komt wel weer goed.
Verder hadden we natuurlijk het EK-voetbal! Daar hebben we alles van gevolgd. Als het regende was dat leuk.

We hebben ook nog wel een paar redelijk zonnige droge dagen gehad, hoor, waarop we tuinen en mooie huizen hebben bezocht. Onze zoon heeft met zijn nieuwe cameraatje gefilmd, hij kan dat apparaatje ook op de voorruit bevestigen, ook handig bij eventuele crashes! hoewel we niet in situaties zijn geweest, dat zoiets dreigde, want hij is echt een dijk van een chauffeur. Lacht alleen heel gemeen om mijn geschrik als er weer eens een local de hoek om komt zeilen op zo’n smal weggetje! Ik zit in Engeland als bijrijder helemaal verkeerd uiteraard. Ik ben dus een bron van vermaak in zo’n geval. Ik gun hem dat.’t Is ook zijn vakantie.Hij gaat voor de familie nog een docu maken van de hele reis.

Nou, en dan hadden we natuurlijk de Brexit! Daar zaten we middenin. Borden met ‘Vote leave’ overal en op de dag zelf pollingstations in de pub of in de kerk of zo. We zaten in een omgeving waar veel mensen vóór de exit hebben gestemd. En dat is op veel plaatsen gebeurd waar de bevolking nog traditioneel in elkaar zit. Veel ouderen hebben geen zicht op hoe de economie werkt en willen alleen maar terug naar vroeger. De jongeren zijn daar boos om en dat kan ik me wel voorstellen. Tijden veranderen en traditie is mooi, maar dat kun je beter beperken tot de oude dorpse gebruiken en plaatselijke happen en dranken, waar toeristen gek op zijn. Ik vond bij de uitslag het verschil tussen ‘leave’ en ‘remain’ ook erg klein. Daar kun je zo’n grote stap voor een land toch niet op baseren.

Onze gastfamilie was ‘embaressed’. Met een Belgische schoondochter, een zoon die in Finland werkt en ze hebben zelf jaren in Spanje gewoond: hoe Europees wil je het hebben? Embaressed over de Brexit bij het voetbal waren ze ook! We hebben ze via de mail getroost door te zeggen dat Holland er in de kwalificatie ook door IJsland is uitgeknikkerd. Toch nog een beetje Europese verbroedering ondanks de Brexit…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)