Voetbalfluitje…..

.....En dan te bedenken dat 'n Robin een roodborstje is.....!

…..En dan te bedenken dat Robin een roodborstje is…..!

Als het ’s nachts warm is slaap ik een beetje onregelmatig. Ik haal m’n uren wel, maar aaneengesloten kun je het niet noemen. Dat komt dus door die warmte, maar ook door de vogels die, zo heb ik door mijn variabele slaapgedrag kunnen vaststellen, om zo’n uurtje of half vier beginnen met koeren, tjilpen, fluiten en kwinkeleren. Vooral de duiven zijn ‘volhouders’. Ik heb eens met een liggen meetellen, ik was tóch wakker, 34 keer dezelfde koer. Ga d’r maar aanstaan, als je bovenop een lantaarnpaal zit.Nou vind ik het een leuk gehoor al dat vogelgedoe, dus het stoort me verder niet en ik sukkel toch wel weer in slaap.

In de tuin hebben we ook van alles aan gevogelte. Vinken, mezen, veel mussen, roodborstjes, merels. Ze komen allemaal badderen in het vogelbadje en dat is gewoon gezellig allemaal en leuk om te zien. En we hebben een merel, die een herkenningsmelodie heeft.

Toen Van Persie nog jong(er) was en bij Feijenoord voetbalde, riepen ze vanaf de tribune ter aanmoediging nogal eens ritmisch :”Ro-bin van Per-sie!” En dan maakte ie d’r weer een! Onze huismerel fluit precies hetzelfde ritmische patroontje en dan doet ie er soms nog een riedeltje achteraan van een autoalarm. Oké, je kunt er ook “Mar-co van Bas-ten!”van maken, maar dat is alweer zo lang geleden.

Maar wij zeggen tegen elkaar: “Hoor, Robin is er weer….!” Leuk, hoor, zo’n voetbalvogel, toch nog iets aardigs, nu ons EK niet doorgaat…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)