Rommeltje…..

.....nou ja, iets bescheidener mag ook wel.....

…..nou ja, iets bescheidener mag ook wel…..

Hebben jullie dat nou ook: dat je bij alles wat je leest aan onrust, aanslagen, afwisselend opgeëist door IS of een gevolg van psychische problemen in de kop van de dader, dood gevonden mensen in een huis of in het water, zoekgeraakte kinderen vanwege dat stómme Pokémon Go, Rio, dat de boel nog niet goed in orde heeft voor de toevloed aan sporters, die het nogal goed gewend zijn, enge muggen en blauwalg, en weet ik wat nog meer, dat je dan denkt: wat zullen we vandaag nou weer eens eten? Je houdt het toch niet meer bij?

Ik heb wat afleiding door mijn lichamelijke ongemakjes waar ik druk mee ben. En ik niet alleen, omdat moeders nog vervoerd moet worden ook. Het gaat al beter, hoor. Ik kan al veel meer doen dan eerst, dus ik mag niet mopperen. Doe ik dan ook zo min mogelijk. Ik ben blij dat onze oudste dochter en haar gezin weer veilig thuis zijn uit Griekenland, toch de buurman van Turkije.

We krijgen heel veel reclamefolders op de mat. Alsof ze het wéggeven allemaal! Ja, de economie, net wat u zegt. Er valt ook nog wel wat te lachen zo hier en daar. Een reclame met “Bh’s 50% korting. Voor die prijs kunt je ze niet laten hangen!” Het zal best een oud mopje zijn maar dat vind ik dan leuk. En daar moet je je dan maar mee vermaken. Maar ik vind het er niet eenvoudiger op worden om optimistisch te blijven en toch moet dat. Er zijn ook zoveel goeie initiatieven. Ik hoop dat de kranten die op de voorpagina blijven zetten en dat de humor onder de mensen blijft, zolang het niet teveel galgenhumor is…..

4 reacties op “Rommeltje…..

 1. Irene

  augustus 3, 2016 at 3:51pm

  Om antwoord te geven op je eerste vraag: ja. Ik weet ook niet wat ik met al dat leed aanmoet en als je erbij gaat zitten simmen is er niemand mee geholpen. Dus over tot de orde van de dag dan maar weer, met wat ongemakjes hier en daar. Geleidelijk aan gaan die in elk geval weer over.

 2. Els

  augustus 4, 2016 at 2:13pm

  Precies. Hoewel ik aan één ongemakje waarschijnlijk een stijve vinger overhoud, ben ik dan wel weer zo positief, dat ik blij ben, dat het mijn wijsvinger is en niet de middelste! Word je toch iets minder raar bekeken……:-)

 3. Irene

  augustus 4, 2016 at 2:48pm

  Dan is het opgeheven vingertje voortaan niet te vermijden 😉
  Mijn duim is weer ok. Nu R nog met zijn 3 weken gips en we zijn weer het ventje 🙂

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)