Wachten…..

Die ontstoken linkerwijsvinger bezorgt me toch meer toestanden dan ik gedacht had, zeg! Ik ging er toch maar weer even mee naar de huisarts, niet mijn eigen, want die is met vakantie, en ze stuurde me door naar de Spoedeisende Hulp. Er moest wat aan gedaan worden. Ze belde de dienstdoende chirurg en ik moest meteen komen. Mijn zoon was gelukkig bij me dus we konden direct door.

Nou, we waren daar niet de enigen. Berendruk. De verpleegkundige die we na het eerste wachten troffen nam mijn gegevens op en bracht ons naar een tweede wachtruimte, die knap vol zat. Daar had ze me al voor gewaarschuwd. Kinderen met gebroken armpjes, een jongen met een gebroken elleboog. Dat moest allemaal in het gips. Er waren allerlei onderzoeken aan de gang, waarvoor echtgenoten zaten te wachten en dan kwamen er tussendoor ambulances binnen met mensen, die meteen werden doorgereden natuurlijk. In die ruimte hebben we twee uur gezeten, want mijn vinger had logischerwijs geen voorrang. Snap ik, hoor, maar het duurde wel lang. Ik mocht geen koffie of zo, want niks eten of drinken voordat de dokter me gezien had.

Nou, eindelijk werden we opgeroepen en in een ander hok gezet met gordijnen eromheen. Die zijn niet geluiddicht en mijn zoon die bionische oren heeft hield me gezellig op de hoogte over wat er allemaal plaats had. Onderwijl werd er een parachutist binnengebracht, die wat raar was neergekomen, een allochtone man, die met zijn fiets over de kop was geslagen en nogal wat had gebroken, zo te horen, een meneer was in een parkeergarage gestruikeld en had zijn schouder uit de kom. En daar zat ik met mijn vingertje.

Nou ja, na zo’n klein uurtje kwam er een dokter. Die keek en voelde en zei dat de trauma-chirurg erbij moest komen en dat ik er op moest rekenen dat ik naar de operatiekamer moest. Daar word je niet blij van, maar wat moet, dat moet.(Oud Apeldoorns gezegde.)Na drie kwartier kwam de traumadokter (hij was even bezig geweest) en die voelde (ik ook) en keek en zei toen, dat ik eerst nog maar eens een fikse antibioticakuur moest krijgen. Moeder best blij uiteraard. Over tien dagen moet ik weer terug om te laten zien of dat heeft geholpen. Honger en dorst geleden voor niks, want vanaf half vier’s middags tot ruim negen uur ’s avonds, terwijl je d’r niet op rekent na alleen een laat ontbijt, dan lust je wel wat.

Maar eerst moesten we bij de dienstapotheek die antibiotica-pillen nog halen. Die was uiteraard op slot. Maar er deed al snel iemand de deur open en die maakte, na even wachten, de spullen klaar. En toen gingen we, na een paar boodschappen, net op tijd, want de winkel ging al bijna dicht, eindelijk naar huis! Hulde aan mijn lieve zoon, en ik kreeg een warme knuffel van kloris toen ik thuis kwam. Hij had vijf keer gebeld, maar mijn zoon had zijn telefoon wel bij zich, maar geen ontvangst, op het moment dat vader belde. Dat kan in een ziekenhuis. Nou, ik ben dus braaf aan het kuren en hopelijk met goed gevolg, zodat er geen blikopener aan te pas hoeft te komen.

Geen enkele klacht over de plaatselijke gezondheidszorg, hoor, alleen dat wáchten en ik had mijn telefoon thuis gelaten, anders had ik nog een spelletje kunnen doen of zo. Dom, want dat kan best met vier vingers…..

.....en zo is het.....

…..en zo is het, bad things ook trouwens…..

9 reacties op “Wachten…..

 1. Irene

  juli 16, 2016 at 4:52pm

  Dat was niet fijn. Voortaan altijd een boek bij je, een telefoon is na vijf uur spelletjes ook leeg. Sterkte ermee.

 2. Els

  juli 17, 2016 at 12:14pm

  ‘k Zie, dat ik nogal vaak het woord “nou” heb gebruikt in het stukje. Dat is dus een wachtwoord…..

 3. Arnoud Hugo

  juli 17, 2016 at 8:17pm

  Dat moet toch beter geregeld kunnen worden in zo’n ziekenhuis zou je zeggen. Bij het eigen leed komt dan ook nog het leed van het wachten. In elk geval snel beterschap, opdat je het verder met de huisarts af kunt.

  • admiral direkt online kündigen

   februari 5, 2017 at 9:05pm

   You’re really a just right webmaster. The web site loading pace is amazing. It seems that you are doing any unique trick. In addition, The contents are masterpiece. you’ve done a magnificent activity in this topic!

  • http://www./

   februari 28, 2017 at 10:17pm

   Perfectionism? You nailed it – one of my ongoing daily battles.Your contribution to my blog has been meaningful. That’s why I am here, sharing and learning with you Thanks Tat.kirri recently posted..

 4. Jenni

  juli 18, 2016 at 1:43pm

  Heel veel sterkte met je vinger, ik hoop dat de antibiotica zijn werk doet….

 5. günstigste autovermietung

  oktober 12, 2016 at 5:57pm

  Auch wir haben die Karte heute bekommen, vielen Dank Hildi! Und schliessen uns den Gratulationen zum Hildegard-Tag an!Herzlichen Gruesse,Helen & family

 6. guenstig baukredit at

  november 3, 2016 at 12:40pm

  I think I'll wait a couple more years to bring my toddler there. We watched the Dolphin show at Araneta and she got scared. Manila Ocean Park will do for now 🙂

 7. http://bestcoingenerator.pro/

  april 4, 2017 at 9:37pm

  Closing the court would not be a negative to the community or the downtown. Just drive by the court on any given day and I think you’ll have an idea of what I mean. With the exception of a few attorneys and judicial marshals who might buy a hot dog across the street, the court and it’s clients add nothing to the marketability of the downtown. Close the court. City hall needs the space anyway.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)