Kustvaartuig…..

Volgens het woordenboek ben ik een boot. Een logger. Een andere verklaring van het woord staat er niet bij. Nou vooruit, dat moet dan maar. Ik hou wel van water. Gisteren was het 15 jaar geleden dat ik een vaartuig werd. Toen ik met Elswhere.org begon. Met veel hulp uiteraard, want veel verstand had ik er nog niet van, maar schrijven vond en vind ik leuk. En die hulp heb ik in technische zin nog wel es nodig, maar die is gelukkig direct voorhanden.

In die vijftien jaar is er nogal wat veranderd natuurlijk. We zijn al zestien jaar met pensioen deze maand. Dan heb je geen directe collega’s meer, beleef je wat minder en leef je je dagelijkse gedoe anders dan iemand die nog in het arbeidsgebeuren zit. Maar de mensen die je spreekt zitten vaak in dezelfde positie, buren, de nu oud-collega’s met wie je nog contact hebt, je kinderen en kleinkinderen (uiteraard nog volop in bedrijf) ze houden je wel bij de les.

Mijn kloris is een enthousiaste tandemfietser met gezellige voorrijders, hij doet vrijwilligerswerk, waar ik hem ‘administratief’bij mag helpen, want er moet nogal eens wat geregistreerd worden en zo, de computer en telefoon zijn verder zijn (en mijn!) beste kameraden dus we hebben het gewoon nog druk genoeg. We hebben een goed leven, ook al zijn we oud. En wat is oud?

Toen mijn moeder veertig werd, stortte nog net niet haar wereld in, maar ze dacht het wel zo’n beetje gehad te hebben. Uit die tijd stamt de uitdrukking “het leven begint bij veertig”, denk ik. Om dergelijke mensen op te peppen. Ik word tachtig in november en mijn wereld stort nog lang niet in. Mijn wereld dan, wat de echte wereld doet daar ben ik niet helemaal zeker van. Ik tel heel vaak mijn zegeningen. En Elswhere.org is daar één van! Ik ben dus zo vrij nog even door te gaan…..

.....nou, met zo'n mooie ouwe logger wil ik wel vergeleken worden.....

…..nou, met zo’n mooie ouwe logger wil ik wel vergeleken worden…..

3 reacties op “Kustvaartuig…..

 1. Jenni

  september 26, 2016 at 12:33pm

  Ben blij met je en hoop nog heeeeeel lang je logjes te mogen lezen 🙂

 2. Irene

  september 26, 2016 at 7:18pm

  Yes! Wind mee wens ik je, nog vele loggersjaren lang. 80, wat goed!

 3. Wieneke

  september 30, 2016 at 10:51pm

  Bijna 80 en ook nog eens erg vrolijk en leuk bloggen. Van harte gelukgewenst met je 15 jarig jubileum. Enne…….gewoon lekker doorgaan, hoor.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)