Vlog…..

Ja, sorry ik ben nog niet verder dan een ‘log’ en dat vind ik al mooi genoeg. Maar de vloggers zijn wel in het nieuws, zeg. En niet altijd positief. Ik ben nog uit de tijd dat er alleen radio was. Dat klinkt behoorlijk ouderwets, maar er wordt hier in huis ook vandaag de dag nog veel naar de radio geluisterd. Logisch misschien (of wel zeker eigenlijk) als er zich iemand met een visuele beperking in het pand ophoudt. Die volgt de televisie ook, hoor, we ‘kijken’samen het journaal en zo zegt hij het ook. Kijken kan op veel manieren.’Waarnemen’ klinkt wat overdreven, dus we kijken gewoon ergens naar. Punt.

Waar we ook altijd naar kijken is de vlog van Jan Willem uit Almere. Buiten-binnen-of stad, dat weet ik zo niet precies. Jan Willem is politieagent in Almere. Hij neemt zijn kijkers mee tijdens zijn diensten. Dan filmt hij wat hij meemaakt. Nou, dat is van alles, dat snap je. In Almere gebeurt wel wat. Hij draait zijn diensten op de motor ( dat vindt hij, geloof ik, het mooiste!) met een collega in de auto en het zal ook wel eens op de fiets gaan, denk ik. Maar snel ergens zijn gaat het beste gemotoriseerd natuurlijk.

De ‘verdachten’of ‘overtreders’worden altijd netjes afgedekt qua uiterlijk, dus daar kan niemand wat van zeggen. En hij is wereldberoemd aan het worden in Almere. Pubers willen met ‘m op een selfie, kinderen willen even op de motor zitten en hij is vriendelijk. Niet tegen iedereen, want hij kan verbaal ook behoorlijk stevig uit de hoek komen als iets in de benadering hem niet bevalt. Maar hij laat het vaak ook ‘bij een waarschuwing’. Zeggen de aangesprokenen nog ‘dank je wel’ook! De politie is je beste kameraad. Ja, ja. Vermiste kinderen (Pokémon Go!) worden
snel gevonden als Jan Willem op de motor alle paadjes en achterommetjes neemt.

Als ie terug is op het bureau moet ie dan nog alles registreren en verslaan, van overvallen tot inbraken. Hij zal de selfies wel achterwege laten. Ik vind zo’n vlog wel leuk, want hij vertelt er van alles bij. Wat wij mogen weten dan. En hij heeft verstand van vloggen ook nog. De moderne wijze van publieksvriendelijk communiceren. Maar wat nou als ie té beroemd wordt? Kan hij niet meer over straat en niet alleen in Almere, want hij wordt overal in Nederland gevolgd…..

.....hij valt wel op.....

…..hij valt wel op…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)