Stampen…..

....met een top-vier als verrassing.....

….met een top-vier als verrassing…..

Dat kun je van kwaadheid doen bijvoorbeeld, als je een opgewonden standje bent. En dat werkwoord is te gebruiken als je voor een examen zit, terwijl de benodigde kennis er nog niet in zit. Dan moet er gestampt worden.

Wij hebben de eerste kerstdag bij onze dochter een stamppotbuffet! Leuk idee, vinden we. Ze had al een stamppot-app in het leven geroepen om te peilen wat zo’n beetje de wensen waren van de deelnemers aan het oer-Hollandse eetfestijn. Daar kwamen nogal wat suggesties op, zoveel, dat haar kloris een top-vier samenstelde en de aanbevelingen meer dan voldoende vond. Ze kwam ons gisteren heel lief een kerststuk brengen en vertelde, dat ze nog een héleboel aardappels moest schillen voor het weekend!

Stamppot, we eten het hier niet echt vaak en áls het gebeurt is het meestal boerenkool- of rauwe andijviestamp. Mét spekjes en/of worst natuurlijk. En jus voor het ‘kuiltje’. Moet je meestal wel apart maken, want (Hema)worst geeft geen jus uiteraard. Maar we houden er wel van en dat ‘éénpans’ vind ik ook altijd makkelijk. Stampen moet ik met de pan in de gootsteen doen, want ik ben te klein geworden voor het aanrecht. Voor alles is een tijd. Het wordt ook nogal eens te veel. Voor stamppot heb je eigenlijk een grote familie nodig.

Zoals zondag, met het kerststamppot-buffet. Gezellig! ‘k Verheug me er op. Ik ga het eet-, drink- en snoepsgewijs van tevoren maar rustig aan doen, die dag om een beetje ‘ruimte’ te houden, want anders zit ik wel erg gauw stampvol…..

.....top één.....!

…..top één…..!

2 reacties op “Stampen…..

  1. Jenni

    december 24, 2016 at 12:28pm

    Fijne dagen toegewenst voor jou en de jouwen!!

  2. Els

    december 24, 2016 at 3:11pm

    Jij ook, Jenni! Veel gezelligheid wens ik jou en je familie!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)