Je kunt soms overvallen worden…..

…..door sentimentele herinneringen. Daar heb ik niet zo erg vaak last van, zoveel overdreven gevoeligs heb ik nou ook weer niet meegemaakt, maar wel van die gedachten, waar meestal de kinderen in voorkomen, toen ze nog klein waren, van die leuke dingen zeiden (doen ze nu ook nog, hoor, maar anders) en in de sneeuw speelden in de kerstvakantie. Kom daar nu es om.

Twaalf graden, morgen. En dat vertelt die weerjongen op de televisie dan met zo’n blij gezicht, alsof dat léuk is! Ja, voor hem misschien vanwege al die extreme weerbeelden die hij op z’n computer voorbij ziet komen. Met afbrokkelend poolijs en al. Het hoort niet, zo ‘warm’ met de kerst. Hoewel mijn Australische zus met een witte plastic kerstboom een barbecuefeest op het strand zal bezoeken. Zij vindt ‘onze ‘manier van kerst vieren trouwens gezelliger en dat blijft haar sieren.

Nou goed, het is zoals het is. Maar de krant zit ook al zo vol verhalen die je knap sentimenteel (zouden moeten) maken, maar dat ligt meer aan mij, dat ik dat nu vind. Ze maken mij ook ongerust over van alles, stukjes. We gaan het gezellig hebben, de komende dagen, daar ben ik zeker van. Ook met lentetemperaturen buiten. Maakt niks uit. Binnen is het lekker warm.

Ik wens iedereen vredige, warme, liefdevolle dagen met veel gezelligheid. Wij hebben er zin in…..

.....dit is een overval.....

…..dit is een overval…..

1 reactie op “Je kunt soms overvallen worden…..

  1. Jenni Driessen

    december 27, 2016 at 3:38pm

    Alvast een fijne jaarwisseling en een heel goed nieuwjaar toegewenst. Mijzelf wens ik nog vele “Elswhere-stukjes” toe in 2017 😉 Warme groet,
    Jenni

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)