Koud, hè…..?

Vannacht hebben we voor het eerst de verwarming niet teruggezet op de gebruikelijke nachtstand, want dan duurt het opwarmen van het huis des te langer als we er weer in verticale stand gebruik van maken. En dat is economisch gedacht. We hoorden trouwens dat ons pensioen niet minder wordt, zoals aangekondigd. Het wordt ook niet meer, want dat zou economisch niet verantwoord zijn. Hoeft van ons ook niet, want zulke economisch denkende lui, zoals wij dus zijn redden zich wel. Er kwam net ook een brief binnen van onze begrafenisverzekering, gezellig, gezellig. Het bedrag waarvoor wij uitvaren lijkt aardig en hopelijk voldoende, zodat de familie niet zal hoeven crowdfunden. Een slimme bejaarde is op zijn toekomst voorbereid. Nou, voor zover het economisch overzicht. We zijn daar niet dagelijks mee bezig, hoor, dat je dat niet denkt, ha, ha!

We hebben namelijk heel gezellig het jaareinde doorgebracht. Eerst de kerstdagen natuurlijk. Dat stamppotbuffet was namelijk erg leuk en lekker. Hadden ze wel aardig wat werk aan gehad, maar er is goed van gesmikkeld. De tweede dag heeft onze eigen chef aardig zijn best gedaan en waren we met wat minder mensen en met oudjaar bleven er natúúrlijk weer oliebollen over en ook de nieuwjaarsrolletjes zijn nog niet op. Dat komt wel goed, met die rolletjes dan, want overblijvende oliebollen hebben bij ons een minder goed uiteinde. Deze hele alinea gaat over eten. Maar we zijn inmiddels weer ‘gewoon’ wat dat betreft. Bloemkool en zo.

De zon schijnt ondanks de kou heerlijk onze weer kale kamer binnen. Helemaal ontkerstend is ie natuurlijk nog niet. Er hangen nog kerstkaarten en er staan nog kerststukjes, waar ik de glim-glim heb uitgehaald, maar waarin de hyacinten en krokusjes staan te bloeien alsof het al lente is! En daar gaan we dus weer naar op weg, mensen! Van de oliebollen naar de bloembollen. Als het goed is wordt dat hier leuk, want ik heb er, deze keer nog op tijd ook, samen met mijn zoon heel wat gepoot op de lege plekken in de tuin, die zijn ontstaan doordat de tuinman eindelijk eens wat van die enorm groot geworden ‘supermarkthortensia’-struiken heeft verwijderd. Ik verheug me er op.

Of er nog geschaatst gaat worden dezer dagen is twijfelachtig, want de kou zal wel niet doorzetten. De televisie haalde de Elfstedentocht van Angenent nog eens van stal. Herhaling, herhaling. Twintig jaar geleden of zo. Maar hier in Apeldoorn gaat geschaatst worden! Waar? In theater Orpheus! Daar zijn ze bezig met ijsblokjes een vloer te leggen voor een Russisch gezelschap kunstschaatsers, dat “De Notenkraker on Ice” op muziek van Tchaikovsky gaat uitvoeren. Stond in De Stentor. Het publiek moet een dekentje meebrengen, want warm zal het in het theater niet zijn, zeggen ze. Koud, hè…..?

.....zij hebben het vast niet koud.....

…..zij hebben het vast niet koud…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)