Lotgenoten…..

.....voetbalbollen, goal.....!

…..voetbalbollen, goal…..!

Zo’n week tussen kerst en oudjaar is een rare. En deze keer valt ie zo ‘gewoon’ ook. De Tweede Kerstdag waren veel winkels al gewoon open, zodat ik me afvraag hoe lang die tweede vrije dag nog zal bestaan. Volgens mij hebben weinig landen zo’n dag als verlenging. Economisch misschien ook minder handig. Dus dat zal echt wel veranderen mettertijd. Maar we zijn dus bezig met de laatste loodjes van het jaar.

We hebben vanmiddag maar even de weekendboodschappen gedaan, ja, met wat extra spullen voor de oudejaarsavond natuurlijk. Die moeten we wel een beetje leuk doorkomen. Onze jongste dochter komt bij ons met haar jongste zoon en brengt oliebollen en appelflappen mee. Die heeft ze van de voetbalclub van haar zoons, die ze elk jaar bakt ter versterking van de verenigingskas. Dit is trouwens het eerste jaar, dat haar oudste zoon niet meekomt. Hij gaat met vrienden en vriendinnen zelf naar een dorpsfeest in Beekbergen. Daar had onze dochter ook naar toe gewild eigenlijk, maar toen haar zoon hoorde van dat plan….. Ze is een begripvolle moeder en blijft uit de buurt.

Haar jongste is ook (nog) niet zo’n uitgaanderig type en die vond het alternatief: de oudejaarsavond gezellig bij ons en na twaalven naar huis om te kijken tot hoe laat zijn broer het dacht uit te houden op dat feest, een prima idee. Zo gaan onze laatste loodjes dus worden: voetbalbollen, appelflappen, en verdere aanverwante artikelen, die we al boodschappend hebben verzonnen.

Laatste loodjes met een ’t ‘ in plaats van een ‘d’, daar word je ook mee doodgegooid, zeg. Er zijn veel meer loterijen dan ik dacht! De één heeft zo tegen het einde van het jaar nog meer miljoenen in de aanbieding dan de ander. Van de Vriendenloterij zijn we lid geworden omdat ze de brandwondenstichting steunen. Daar krijgen we ook gratis van tijd tot tijd onze brandmelders van als de oude vernieuwd moeten worden. Een goed doel op zich. En een staatslot kopen we zo nu en dan onder het mom van ‘je kan niet weten’. Dat ligt aan onze stemming. We hebben wel een oudejaarslot gekocht, dat verdorie DERTIG euro bleek te kosten! Daar mag wel wat tegenover staan, vinden wij. We wachten af.

Nou, en dan de Postcodeloterij, die met zo’n CocaCola-truck een besneeuwde straat in komt rijden in die reclame. “Winnen doe je bij de Postcodeloterij!” Er zijn miljoenen mensen die daar nog op wachten. In een straat zonder sneeuw. Dan heb je ook nog de Eurojackpot. Dat is helemaal onbetrouwbaar, heel Europa doet mee! Ze hebben veel miljoenen in de aanbieding, dat wel. De Bank-giroloterij heb je ook nog, de Lotto, Miljoenenspel, de Krasloterij. Ze willen allemaal dolgraag hun laatste lootjes aan je kwijt. Dat is de Staatsloterij in ons geval dus gelukt. Niet dat ’t nou zo nodig moest, dat lot, maar we waren in de stemming. Iedereen alvast een gezellig Oudjaar en een vredig 2017 gewenst, dat hopelijk voor veel mensen die dat nodig hebben eindelijk eens echt een lotsverbetering zal brengen…..

.....tja, of niet natuurlijk.....

…..tja, of niet natuurlijk…..

2 reacties op “Lotgenoten…..

  1. Jenni

    december 31, 2016 at 1:09pm

    Fijne jaarwisseling voor jou en de jouwen!!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)