Richtlijn…..

.....geen vraag toch? Zo vindt Nederland zichzelf, al jaren.....

…..geen vraag toch? Zo vindt Nederland zichzelf, al jaren…..


Mijn hemel, wat ben ik blij, dat ik geen auto meer hoef te rijden, zeg, als ik dat niet wil. Gelukkig hebben wij een verwante huisgenoot met een bedrijf die, als we hem vervoersmatig nodig hebben, altijd voor ons klaarstaat. Dat heeft niet iedereen. Hij kan lekker koken en dat ie dat meestal nog leuk vindt ook is hartstikke mooi meegenomen. Ook dat heeft niet iedereen.

Maar over dat autorijden: weggebruikers weten niet meer aan te geven welke kant ze op willen. Tenminste, ze dóen het niet. Eerst dacht ik : “Nou ja, kan gebeuren, iedereen vergeet wel es wat!” Als mijn kloris vroeger in de auto zei: “Ik hoor de richtingaanwijzer niet!” terwijl we wel een hoek omgingen, zei ik ook wel eens : “O, ja stom…..!” en dan zei ik zachtjes “sorry” tegen al mijn medeweggebruikers, zelfs als die er helemaal niet waren op dat moment. Maar dat was heel erg ‘soms’ dat me zoiets gebeurde. Gedachten even ergens anders of we waren in gesprek.

Als ik nu bij mijn zoon in de auto zit zie ik het zó vaak, dat mensen geen richting aangeven. Wisselend van rijbaan en helemaal als ze in een rechts-of linksaf baan zitten vinden ze het niet nodig. Het wordt steeds drukker dus dan zou het toch wel mooi zijn als iedereen wat zorgvuldiger was. Ook met door rood rijden. Meestal gaat het wel goed, soms nog nét. Dat valt allemaal onder ‘rekening houden met ’n ander’. Daar zijn op het ogenblik erg veel mensen mee bezig, programma’s over hoe sociaal en medemenselijk we het willen hebben in ons land, ook, wat mij betreft, nogal nadrukkelijk. Vooral als ze politiek in de belangstelling staan. Kies ons, want zó zijn wij.

Terwijl er zoveel volk is, dat zo zwevend is, dat ze geen richting willen aangeven. Zelfs als ze niet op of in een voertuig zitten. En door rood rijden vind ik erger dan wat te hard. Mijn zoon had een bekeuring van 48 euro voor 5 kilometer te hard. De auto staat op mijn naam dus ik heb ‘m alvast betaald. Dat krijg ik wel terug, hoor, zo is ie wel onze mantelzorger. Maar zo’n bedrag voor zoiets knulligs. Dan is door rood toch erger? Door rood rijden richting mijn partij vind ik trouwens wel mogen. Is ook niet iedereen het mee eens, dat moet dan maar, zo ben ik…..

2 reacties op “Richtlijn…..

  1. S Boonstra

    maart 7, 2017 at 10:54am

    Ja Els dat is de tegenwoordige mens ikke ikke en de rest kan stikke.Groetjes van je schoonzuster.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)