Nu zit ’t niet tussen, maar achter mijn oren…..

‘k Heb bij Specsavers een afspraak gemaakt om mijn gehoorverlies te laten meten. Ik had een audiogram aangevraagd bij de dokter trouwens, maar de assistente raadde me een ‘hoorwinkel’aan, omdat ze zelf niet zulke gespecialiseerde apparatuur tot haar beschikking heeft als een audicien. Ze zei: ” Wij kunnen vaststellen óf er gehoorverlies is en verwijzen je dan toch door naar een audicien of de KNO-arts.” Nou, en daar zat ik dus en het verlies, dat ik zelf al vermoedde, was er inderdaad. Zo’n grafiekje laat je niet in het ongewisse.

Voor een nader onderzoek, waarbij ook de apparaatjes die het gehoor weer moeten opkrikken kunnen worden uitgeprobeerd, moest ik wel terugkomen en Kloris ging gezellig mee, als ervaringsdeskundige. Ze nam uitgebreid de tijd voor ons. Het hele consult duurde ’n uur en een kwartier. En nu ben ik dus uitgerust met twee minuscule dingetjes achter m’n oren, waar je niks van ziet. ’n Doorzichtig draadje richting gehoorgang en ik versta weer alles wat ze zeggen. Vinden mijn huisgenoten best lastig, denk ik, maar dat is dan maar zo, ha, ha…..

Ik heb de apparaatjes nog op proef voor een paar weken, maar ik weet nu al dat ik ze wil houden. Ik hoor alle vogeltjes weer zingen en die miste ik wel als ze niet dicht in de buurt waren. Het ‘hoog’ was ik kennelijk toch wel kwijt. Specsavers heeft financieel ook de zaak aardig geregeld door een aanbieding die ze hadden, dus ondanks de reden van deze voorziening, n.l. mijn aftakeling, ben ik zeer tevreden. Voor alles is een tijd en het is toch mooi, dat ik geen koperen toeter nodig heb, zoals de mensen vroeger. Die moest je nog poetsen ook en die minidingetjes zijn zó schoon.

En mijn ‘oor’deel over de audicien van Specsavers kan alleen maar heel positief zijn.
En verder…..
images

2 reacties op “Nu zit ’t niet tussen, maar achter mijn oren…..

  1. Peter Weehuizen

    mei 1, 2017 at 12:55pm

    Ben je nu blij dat Schoonenberg dicht was ?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)