Overmacht…..

.....inderdaad niemand te zien.....

…..inderdaad niemand te zien…..


Bij Schoonenberg, waar je volgens de firma gisteren zonder afspraak kon binnenlopen om een hoortestje te doen, zat een briefje op de deur geplakt. Let wel: Apeldoorn is een flinke stad en geen dorp en Schoonenberg is een bedrijf dat landelijk reclame maakt op de televisie en de indruk wekt een behoorlijk grote gehoor-deskundige onderneming te zijn. Geen kleine jongen dus. Maar op dat getypte briefje stond : “Wegens ziekte zijn wij gesloten. Maandag kunnen wij u weer van dienst zijn. Excuses voor het ongemak.” We stonden dus voor een dichte deur en de winkel was donker.

De waarschijnlijk √©nige medewerker was dus ziek en kreeg het weekend erbij om weer op te knappen. Er was verder niemand ter vervanging of zo, waardoor klanten, misschien van heinde en verre, (het was een ‘inloopdag’ zonder afspraak tenslotte) voor Jan met de korte achternaam naar Apeldoorn waren gekomen, omdat ze in de veronderstelling waren zich door zo’n knappe reclameaudicien-met-glimlach te kunnen laten testen op het functioneren van hun oren en indien niet goed, hoe slecht dan precies. Ook mijn bedoeling. Ik vond het een beetje kneuterig, zo’n papiertje op de deur bij zo’n bedrijf van naam.

Bij een zzp-er kan ik me er nog iets bij voorstellen, ’n zelfstandige-zonder-personeel. Zo’n iemand neem je ’t niet kwalijk als ie eens ’n dagje verstek laat gaan wegens ziekte. Trouwens, meer kan hij zich doorgaans niet veroorloven…..

4 reacties op “Overmacht…..

 1. Peter Weehuizen

  april 9, 2017 at 12:23pm

  Dan loop je toch door naar Beter Horen. Die tests zijn altijd gratis.

 2. els

  april 10, 2017 at 10:56am

  Het gaat me niet om een al dan niet gratis hoortest, maar om het feit, dat een grote winkelketen zo zuinig met z’n personeelsbestand omgaat, dat je als klant (mijn eega is daar al jaren klant, vandaar dat ik er ook was) op een doordeweekse dag voor een dichte deur staat. Dat vind ik raar. Bij ziekte hoor je in staat te zijn voor vervanging te zorgen.

 3. Peter Weehuizen

  april 10, 2017 at 12:28pm

  Al lopen er tien mensen, er komt eens een dag dat er negen ziek zijn en de tiende gaat trouwen. (of iets dergelijks)

 4. Paul

  april 24, 2017 at 8:43am

  Els, de hoorapparatenbranche moet zuinig aan doen. De hoortoestellen zijn in de afgelopen jaren, door o.a. acties van Specsavers, flink in prijs gedaald. De marges zijn niet meer wat het geweest is, dus op personeel wordt flink bezuinigd. Ik weet dit omdat een familielid bij Schoonenberg werkt.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)