Huis-tuin-en keuken…..

.....en nu stond er dus een oranje tent naast.....

…..en nu stond er dus een oranje tent naast…..

…..waren nog zoals we ze verlieten twee weken geleden en dat is altijd een prettige constatering na een vakantie. De tuin was hier en daar wat uitbundig bezig geweest, maar dat het ook hier veel heeft geregend was te zien. Onze buurvrouw had maar één keer water hoeven geven, zei ze. Onze kamerplanten logeren altijd bij haar en hebben het daar waarschijnlijk goed, zo niet beter zelfs, dan bij mij.

Wij waren weer in Engeland en ook daar was het weer wisselend, maar we hebben ook best veel zon gehad. En er was sport op de tv voor als het regende. We hadden vier mannen bij ons, die zeer voetbalminnend zijn, zowel actief als passief, en vrouwenvoetbal, tja, wat moesten ze daar nou mee. Ze hebben veel wedstrijden gevolgd (met commentaar uiteraard) en FC Utrecht tegen de Polen was ook belangrijk en liep gelukkig goed af. En het fietsen natuurlijk, ook leuk.

Verder veel gewandeld en over rare paden moeten klimmen. Opa en oma konden aardig meekomen, hoor. Viel niet tegen. We waren in Cornwall dus de zee was zeer aanwezig, kerk en kathedraal ook voor de devotie, Lands End moet je geweest zijn natuurlijk, we wilden naar Port Isaac, waar ze de serie “Doc Martin” opnemen, maar het is hoogseizoen (omdat we met scholieren op stap zijn hebben we niet het voordeel van de relatieve rust tijdens het voorseizoen als wij meestal deze kant op gaan) en alle parkeerplaatsen waren bezet. Dat kwam nogal eens voor.

Tijdens het rondrijden en dan weer op weg naar ons vakantieparadijs, wat is het er toch mooi, hebben we alle supermarktketens gehad. Ze hebben d’r nogal wat daar en het kan allemaal uit kennelijk. Wat opvalt is dat ze de nadruk leggen op het feit, dat er van alles real British is. Meat, strawberries, eggs, patatoes, flowers. Of dat alvast vanwege de Brexit is… Hoewel, hier zeggen ze ook : Hollandse aardbeien. Ook geen Spaanse import.

Iets anders dat opvalt is, dat als je een toilet nodig hebt je dat het best kunt regelen bij een supermarkt. De customertoiletten zijn daar superschoon. Worden elk uur schoongemaakt en via een overzichtje aan de muur met de tijd waarop kun je zelfs zien of dat is gebeurd. Paraaf van de cleaner erbij. Keurig. Dat is on the continent en elders in Engeland ook wel nogal eens anders.

Onze dochter met haar jongens hebben naast ons houten huisje geslapen in een, speciaal voor de Dutchies door onze gastheer aangeschafte, knaloranje tent. Hoewel de buien soms zo hevig waren, dat er wel eens wat doorlekte, ging dat prima. De Fowey, onze rivier voorlangs, ruiste ze wel in slaap. Het was leuk, dat we nu eens met wat meer mensen van onze familie hier waren. Ze hebben nu kunnen zien waarom we hier graag komen. Ruimte om te voetballen, waarbij de bal nogal eens met gevaar voor een nat eigen leven uit de snel stromende rivier gehaald moest worden, een tennisbaan waar ze gebruik van konden maken en een enorme tuin waar je doorheen kon wandelen met prachtige plekken, waar je op een bankje kunt zitten. Om te mediteren zelfs, hoewel ik daar nou niet direct van ben. Moet je voor in de wieg gelegd zijn, maar het kan daar zomaar.

We hebben ook nog een competitie Smite gespeeld. Dat is een soort kegelspel, dat onze huurbaas wereldwijd uitbrengt met zijn bedrijf. The Netherlands tegen Cornwall. Zij hadden de wereldkampioen in hun gelederen dus er is verloren, maar het was hartstikke gezellig op die toevallig zeer zonnige dag. Bier, wijn, cakes en allerlei andere snaaierij als versiering. Ik heb Pimms gedronken met vruchten erin, waar ik zeer rozig van werd. 14% alcohol hoorde in later! Ik leef nog.

We zijn een avond vroeger weer richting huis vertrokken, omdat de Eurotunnel liet weten, dat we op zaterdag de drukste trein hadden geboekt en wel een paar uur zouden moeten wachten voor we door konden. Dat leek ons niks, dus elk nadeel hep se voordeel, we konden ondanks ook toen wel drukte ’s avonds laat mee tegen wat extra euro’s. Bij Londen wat fileachtig gedoe, in Nederland in Brabant wat langduriger gedoe vanwege een ongeluk, waarvoor ze de weg opnieuw moesten asfalteren door een brand. Maar om 5 uur ’s nachts waren we thuis.

We zijn weer helemaal bijgeslapen en gaan nu met alle foto’s aan de gang. Het was een erg leuke vakantie…..!

1 reactie op “Huis-tuin-en keuken…..

  1. Wieneke

    augustus 1, 2017 at 5:28pm

    Wat een avonturen! Maar fijn dat het leuk was en dat jullie weer veilig terug zijn.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)