Opfrissen…..

.....zo groot hoeft dat bord in zo'n straatje nou ook weer niet, maar voor zo'n man misschien beter leesbaar.....

…..zo groot hoeft dat bord in zo’n straatje nou ook weer niet, maar voor zo’n man misschien beter leesbaar…..

Heel Apeldoorn ligt overhoop. Overal grote zandhopen langs de straten doordat er gas- en waterleidingen moeten worden vervangen. Er zijn wegens waterleidingbreuken ook plotseling dramatisch grote gaten in een weg en zelfs midden in een winkelcentrum gevallen, dus je kunt niet zeggen dat die vernieuwing niet nodig is. Komt allemaal wel weer goed, maar toch.

Maar dat gegraaf met die grote zandhopen overal heeft wel tot gevolg dat het verkeer er behoorlijk last van heeft. De trottoirs liggen open dus er lopen mensen op de rijweg en die graafmachines vragen nogal wat ruimte. Meestal is er maar één smal wegdeel voor de auto’s. Lastig, maar best te doen als iedereen even oplet.

Het verhaal, dat ik gisteren hoorde van iemand, speelde niet in Apeldoorn, daar wonen natuurlijk alleen maar heel tolerante, aardige mensen, maar het zou me niet verbazen dat daar misschien, heel misschien toch iemand tussen zou zitten, die….nou ja, ik vertel verder. De automobiliste van het verhaal reed, in een door werkzaamheden versmalde straat, op de voor haar ‘verkeerde’ weghelft. Kwam zo uit. Er kwam haar een lesauto tegemoet , zonder leerling trouwens, die zover doorreed, dat ze er niet langs kon.

De man in de lesauto reed niet even wat achteruit om haar door te laten en ging, met z’n elleboog op het stuur met een verveeld gezicht, allerlei andere dingen zitten doen in de auto. Het was kennelijk de bedoeling, dat onze vertelster het hele end weer achteruit moest waar de versmalling begon. Dat was ze begrijpelijkerwijs niét van plan. We kennen d’r, dat hadden we niet anders verwacht. De situatie veranderde niet en duurde voort.

Tenslotte stapte ze dus maar uit, liep naar die auto en de man draaide zijn raampje naar beneden. “Zou u even iets achteruit kunnen rijden, zodat ik er langs kan? Ik heb u niet tijdig gezien aan het begin van de straat”, zei ze min of meer vriendelijk. “Opfriscursusje nodig?” vroeg de eikel sarcastisch.( De chauffeuse over wie we het hebben is toevallig gezegend met een grijs kapsel.) Hij reed inderdaad ‘iets’ achteruit en onze ervaren rijdster, die niet bang is voor weinig ruimte in het verkeer, kon er langs.

Toen ze het verhaal vertelde baalde ze nog steeds van het feit, dat ze de man niet gevraagd had of ie ’n opfriscursusje “sociale vaardigheden” kon gebruiken en ’n fotootje van het rijschoolbord boven op zijn auto was ook wel aardig geweest voor op Facebook of zo. Maar ze is zelf nou eenmaal sociaal erg vaardig. Hij boft maar weer, die man…..

2 reacties op “Opfrissen…..

  1. Wieneke

    juli 5, 2017 at 8:28pm

    Dieptreurig, zo’n kerel. Maar je raakt er aan gewend. Ik ben deze week al een mongool en een stomme trut genoemd door een van haat verwrongen kop die uit het bijrijdersraampje hing. Deed ik dan iets raars? Nee, ik deed gewoon wat je moet doen in het verkeer.Ik reed iets meer dan 30 in een woonwijk (er staan overal borden met 30) en ik stopte om iemand over een zebra te laten oversteken. Ja, wie doet dat nou nog? Alleen mongolen en stomme trutten kennelijk. 🙁

  2. Paul

    juli 16, 2017 at 3:00pm

    Oh, walgelijk! We hebben hier een aantal bruggen van één auto breed. Gelukkig staan er borden waarop duidelijk is aangegeven welke kant voorrang heeft. Maar ik heb meerdere malen gehad dat ik voorrang had, en al de brug op gereden was, en er toch een tegenligger had. Nou ben ik de beroerdste niet, dus een paar keer vriendelijk in de achteruit gegaan. Maar, het bleef maar gebeuren…. En nu ben ik dus ook zo irritant dat ik gewoon blijf staan op die brug, wacht tot de tegenligger achteruit rijdt, en bij het passeren fijntjes even wijs op de voorrangsborden. Irritant, maar ik moet ooit ook weer eens naar huis, niet?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)