Dakloos…..

‘k Geloof, dat er niks is, dat ik smeriger vind dan in het donker op een naaktslak trappen! We hebben er dit jaar nogal wat in de tuin en elke morgen en avond ben ik op jacht naar ze. Ik pak ze niet op, maar wip ze met een klein tuinharkje in een mandje en gooi dat leeg in de groene bak.

.....naaktlopende slijmbal.....

…..naaktlopende slijmbal…..

Ik maak ze dus niet dood, want ze kunnen zich nog te goed doen aan het groente- en tuinafval. Vind ik best diervriendelijk. Die kleine musjes in onze tuin zie ik ze niet verorberen. Dat de slakken daarna bij het ophalen van de groene bak in een grote niet diervriendelijke vrachtauto terecht komen daar kan ik dan even niks aan doen.

Wat ik wel gek vind is, dat ik helemaal geen huisjesslakken tegenkom. Alleen maar die glibberige slijmbeesten. Komt door het vaak natte weer, zeggen ze. Dat zal wel, ik heb er geen verstand van. Hoe je bestrijden moet daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Zout (hoe leg je op elke slak zout?), koffieprut houden ze ook niet van, bier lusten ze wel, maar dan schijnen alle naaktslakken uit de hele buurt aan de bar te komen hangen, slakkenkorrels heb ik al eens gestrooid, maar ik moest evengoed op jacht dus die hielpen niet echt.

Nou ja, ik jaag dus maar verder op die beesten. Slakken met huisjes heb ik ook niet graag, maar ik vind ze wel mooier om te zien. Voordat die de bak ingaan, bekijk ik ze graag. Maar dit jaar nog geen huisjesslak gezien. Wel veel dakloze slakken. En er zijn ook al zoveel dakloze mensen deze zomer. ’t Is een plaag van de natuur…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)