Petje af maar…..

In Paleis Het Loo was de afgelopen tijd een tentoonstelling met de hoeden, die prinses Beatrix ooit tijdens haar bezoekjes zo hier en daar heeft gedragen. De enige officiële foto’s van haar zónder hoofdbedekking zijn te tellen. Bij rampen en op de Antillen, geloof ik. Een hoed moet. Máxima vind ik zonder hoed leuker, maar die moet er ook regelmatig aan geloven en die houdt nogal eens van gróót in zo’n geval. Ook bij haar dus: de hoed moet. Er schijnen nogal wat mensen op die expositie, die “Chapeaux” heet, wat blijkbaar chiquer klinkt dan “Hoeden”, af te komen, want ze verlengen ‘m tot eind oktober.

Er wordt hier komend weekend een polotoernooi gehouden met vier profteams, die gaan strijden om de King’s Cup in de voortuin van het paleis met dat museum, want dat is het, op de achtergrond, georganiseerd door de Rotary, waar behalve dat er gesport gaat worden, (er zijn maar liefst 70 paarden nodig voor het evenement, die in de koninklijke stallen mogen staan) er staan Engelse sportrijtuigen met vierspan opgesteld, er is een veiling waar van alles te koop zal zijn én een jury gaat de hoeden van de bezoekers beoordelen! ’n Soort Ascot in Apeldoorn. De organisatoren hopen op een jaarlijkse of tweejaarlijkse traditie.

Je moet er van houden, van zoiets. De krant zal er wel verslag van doen en dan lees ik het wel, welke chapeau er gewonnen heeft. Zal wel niet zo’n serieus hoofddeksel zijn als die binnen op die tentoonstelling staan, want Beatrix houdt niet van extravagant. Máxima vast wel. Nou, ik hoop voor ze dat ze mooi weer hebben, dan hebben wij het in onze áchtertuin ook en een verregende hoed wint geen prijs natuurlijk…..

.....ideetje? Dit kan ook vast wel met 'n Albert Heijn-tas.....

…..ideetje? Dit kan ook vast wel met ’n Albert Heijn-tas…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)