Handtherapie…..

..... let op! deze ga ik gebruiken voor rechtsaf.....

….. let op! deze ga ik gebruiken voor rechtsaf…..

Als woord kende ik het niet zo, maar het is een vak: handtherapist. Hoe ik er op kom? Nou, ik vroeg me ineens af hoe ik, toen ik nog autoreed eigenlijk de richtingaanwijzer bediende. Als ik linksaf moest met mijn rechterwijsvinger onder het richtingaanwijzershendeltje naar boven en bij rechtsaf met meerdere vingers naar beneden, geloof ik. Als ik de hoek om was ging ie vanzelf weer terug. Hoefde ik niks aan te doen.

Dus richting aangeven als je in een auto rijdt is niet veel werk. Toch zie je dat steeds minder mensen dat doen. Helemaal als op de weg staat aangegeven met een pijl, dat het een links-of rechtsaf-baan is vindt menigeen het totaal onnodig. In de wet staat, dat je bij elke verandering van richting moet aangeven wat je gaat doen. Lijkt me logisch. Ik vind zondigen tegen deze regel vele malen erger dan het luttele aantal te hard gereden kilometers in meestal zeer rustige omstandigheden, die de bekeuring verstrekkende apparaten wél in de gaten hebben. We hebben in dit huis al menig keer boetes betaald voor slechts 6 á 8 kilometer te hard gereden afstanden. Toch al gauw een paar tientjes per keer.

Alle mensen, die geen richting aangeven, hebben waarschijnlijk handtherapie nodig. Om te leren de richtingaanwijzer tijdig en frequent te gebruiken in de juiste omstandigheden. Dat je daartoe kunt worden veroordeeld. Net zoiets als therapie voor dronken rijders. In het geval van toezicht op dat ‘geen richting aangeven’ moet de politie wel in handhaaftherapie uiteraard…..

.....goed gedaan, meisje.....!

…..goed gedaan…..!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)