Keuzes…..

.....o, jongens, ik kom niet meer bij.....!

…..o, jongens, ik kom niet meer bij…..!

Gisteravond zat ik rond acht uur in mijn eentje in de kamer. De televisie stond aan en ik had de keus om het achtuurjournaal te kijken, een programma over onze planeet of “Ik hou van Holland” op RTL. Er is nog wel meer, maar ik had geen zin in zappen.

Mijn man was boven bezig met zijn vrijwilligerswerk, een dienst die de hele zaterdagavond duurt. En onze zoon is getroffen door een spit-aanval in zijn nek, waardoor hij met veel pijn door het huis loopt en het liefst plat ligt. Hij heeft van de dokter behoorlijk zware pijnstillers gekregen en hoopt alleen maar dat ie er een beetje snel verbetering van merkt, want hij heeft het hartstikke druk met werk en kan zijn hoofd nauwelijks bewegen. Maar vandaar dat ik, die niks mankeer, in mijn eentje beneden zat.

Niks mis mee, ik vermaak me wel. Maar soms heb ik het even moeilijk met het journaal en onze planeet is interessant, absoluut, maar ik wenste even vermáákt te worden. Nou, dat kan met “Ik hou van Holland”. De enige serieus te volgen figuur in dat programma vind ik Guus Meeuwis. Die doet tenminste gewoon en weet ook wat. Verder wordt er veel gehinnikt, Linda de Mol voorop, en de rest van de kandidaten wil alleen maar leuk doen en geestig gevonden worden. Daar worden ze op uitgezocht. Bovendien was het programma een ouwe aflevering, al doen ze net of dat niet zo is, zoals wel vaker in de zomer. Maar omdat wij het nooit volgen, was het nieuw voor mij.

Ik hou heus nog steeds van Holland, en het RTL-zaterdagavondvertier zou dat moeten bevorderen, maar volgende keer toch maar weer het journaal of de planeet. Dat kan ook. Of de televisie uit en wat anders gaan doen, nog beter. Scheelt keuzestress…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)