Zelfstandig winkelen…..

.....kruitvat.....

…..kruitvat…..

Ja, sorry, het is weer eens zover. Een blinde vrouw ging , waarschijnlijk geheel zelfstandig, naar een winkel van het Kruidvat. Daar vroeg ze of iemand van het personeel haar een arm kon bieden om “zelfstandig” te kunnen winkelen. Daar was het Kruidvat niet op voorbereid, het was druk, maar bood wel aan om wat ze nodig had voor haar te pakken.

Dat weigerde ze, want ze wilde zelfstandig winkelen. Aan de arm van een medewerker. Hoe zelfstandig ben je dan, vraag ik me af. De organisatie die over de rechten van de mens oordeelt en die ze het voorval ( ook helemaal zelf?) voorlegde, gaf haar, op grond van het feit dat ze als gehandicapte werd gediscrimineerd door het Kruidvat, gelijk. Fijn geregeld, altijd prettig als je ergens gelijk in krijgt.

Maar ik erger me weer eens aan iemand, die denkt, dat ze het centrum van het universum is. Een winkel kan toch niet verplicht worden om iemand, die dat niet zelfstandig kan, een personeelslid ter beschikking te stellen ( ze hebben er doorgaans toch al te weinig in deze dure tijden) om uitgebreid boodschappen te doen. Zo’n iemand dient zelf voor begeleiding te zorgen. Zelfs als je nou niet direct familie of buren hebt zijn daar best dingen voor te regelen. Vind ik dan.

Dan ben je even niet zo “zelfstandig” misschien, maar je zadelt een winkel niet op met een slechte naam. De Telegraaf en consorten missen dan wel weer een mooi zielig artikeltje, maar dat moet dan maar…..

3 reacties op “Zelfstandig winkelen…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)