Kunstboom…..

Je kunt niet zeggen, dat Apeldoorn niet aan “kunst” doet. Er staat hier heel wat in de rondte, dat de moeite waard is. En wij zijn niet kinderachtig ook, hoor! Als een kunstwerk discussie oproept dan gaan we die niet uit de weg. En het komt er dan ook, als je de goeie wethouder maar mee hebt.

Zo had men enkele jaren geleden zo hier en daar behoorlijk wat moeite met een soort uit de kluiten gewassen boodschappennet dat gevuld was met borsten, billen en penissen. Van metaal, dus lekker tastbaar was er niks. Het werd in een park in een boom gehangen. Het werk is gemaakt door Maria Roosen en zoals gezegd, er was nogal wat bezwaar tegen. Slecht voor de jeugd en in strijd met de goede smaak en zo. Ik heb ’t nooit in het echt gezien, maar op de foto vind ik e.e.a. nogal moeilijk te herkennen, maar dat ligt aan mij. Je moet het even weten, denk ik.

Maar….wat is er nu gebeurd? Het werk is gestolen! Geen appeltje uit de boom geplukt, maar een kunstwerk. Het ging de dieven om het metaal, zegt de wethouder die over de kunst gaat en hij vindt het zonde van Maria’s arbeid en betreurt de diefstal zeer. Ze mag een nieuw kunstwerk maken. Of het weer zoiets wordt weet je natuurlijk niet. Haar inzichten betreffende delen van het menselijk lichaam in metalen zin kunnen wel veranderd zijn inmiddels. Dus dat wordt weer spannend.

Of de dieven van de onderdelen van het ‘oude’ kunstwerk nog een beetje plezier hebben gehad, weet je natuurlijk niet. Hebben vast geen verstand van kunst. Dáár smelten ze niet van…..

.....niet zo aaibaar in ijzer.....

…..niet zo aaibaar in ijzer…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)