Wie(t), wat, waar…..

In de nieuwe kabinetsplannen zit er één, die het gemeenten mogelijk moet maken in een proef mee te doen met het legaal telen van wiet. Dat zou de drugscriminaliteit doen verminderen, want in die sector zou dan de malaise toeslaan, denkt men in Den Haag. De overheidsjoint wordt dan een rokertje waar je zonder meer high van wordt, alleen al omdat ie beter van kwaliteit is en geteeld met toestemming. Mooi toch?

Onze burgemeester voelt er alvast veel voor om Apeldoorn aan te melden als proefstation. Die van Deventer, Zutphen en Zwolle voorzichtig ook. Als de diverse gemeenteraden er ook mee instemmen natuurlijk. En waar ze die kweek hier in Apeldoorn dan gaan doen? Nou, we hebben hier de Stadsakkers, waar al van alles wordt geteeld dat voor de menselijke consumptie bestemd is. Ze bedienen van daaruit met succes van alles, de voedselbank ook bijvoorbeeld. Diverse afnemers.

Kunnen ze er vast wel een akkertje vrijmaken of ’n gemeentelijke kas neerzetten voor de wiet. Schoolklassen op rondleiding uitnodigen om ze laten zien hoe wiet er eigenlijk uitziet, want dat weten die kinderen natuurlijk niet. Wel even wijzen op de gevaren uiteraard betreffende het gebruik. Kan toch een mooi educatief project zijn, dacht ik zo. En nuttig.

In een achteraf schuurtje kunnen ze, in het kader van de werkgelegenheidsaanpak, dan meteen de beveiligers opleiden, die nodig zijn om te zorgen dat de penoze geen overvallen pleegt en te letterlijk afneemt…..

.....kijk, kinderen...dit is nou wiet.....

…..kijk, kinderen…dit is nou wiet…..

2 reacties op “Wie(t), wat, waar…..

  1. Paul

    oktober 14, 2017 at 11:16am

    In mijn woonplaats Enschede zou dit heel veel schelen, denk ik. Nu stikt het van de coffeeshops en de criminaliteit in de late uurtjes. Dus ik hoop dat er, naar een soort van Russisch voorbeeld, staatscoffeeshops bijkomen.

  2. Arnoud Hugo

    oktober 18, 2017 at 11:51am

    Ze mogen het inderdaad wel goed beveiligen, want op dit soort concurrentie zitten de criminele ondernemers natuurlijk niet te wachten. Overvallen en sabotage liggen op de loer.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)