Wat voor weer zou het zijn in Den Haag…..?

Nou, net zoiets als in Apeldoorn, denk ik. Grijs, nat en saai. Gisteren was de zon er even, zodat we weten dat ie nog bestaat. Heb ik de tuin een beetje opgeruimd. Maar vandaag is het weer weer niks. Neerslagkans 60%, luchtvochtigheid 86%, wind 26 km.,temperatuur 8 graden Celsius. Gezellig. Maar dan binnenshuis.

Als je niet uitkijkt word je d’r net zo miezerig van als het weer. Dat laten we niet gebeuren, hoor! Kloris is aan het opruimen geslagen. Hij heeft even pauze genomen, merk ik. Als je zelf in de herfst (winter, daar ziet ie nog niet naar uit!) van je leven bent, moet je de tering naar de nering zetten. Dat doe ik zelf ook regelmatig. O, daar is ie alweer. ’n Bikkel, die man.

En de zekerheid, dat het beslist weer lente wordt hebben we natuurlijk. Door dat gekke weer zijn er al dikke knoppen aan de struiken, zijn er al bollen boven de grond uit aan het groeien en worden we ’s morgens wakker gezongen door een merel op het dak. Veel te vroeg allemaal, die verschijnselen, maar wel hoopgevend.

De boeren, die allerlei uitdrukkingen en verwachtingen hebben over het weer, zullen de boel wel moeten gaan bijstellen. Er klopt niet veel meer van, hè? Maar het komt goed, dat weet ik zeker…..

.....doorhalen wat niet van toepassing is.....

…..doorhalen wat niet van toepassing is…..

3 reacties op “Wat voor weer zou het zijn in Den Haag…..?

 1. Jenni Driessen

  februari 1, 2018 at 1:48pm

  Ik moest vannacht, na mijn werk, behoorlijk autoruiten krabben dus dan voelt het toch wel even als winter 🙁

 2. Els

  februari 2, 2018 at 10:32am

  Omdat ik ’s nachts pleeg te slapen heb ik het natuurlijk alleen maar over het ‘overdagweer’ en denk niet aan mensen die midden in de nacht autoruiten moeten krabben! Alsnog sorry!

 3. Jenni Driessen

  februari 3, 2018 at 2:33pm

  Hahaha sorry is toch niet nodig? Ik gun iedereen z’n nachtrust en ‘overdagweer’ :

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)