Wizzkids…..

.....mooi! Weer een netwerk plat.....!

…..mooi! Weer een netwerk plat…..!

Van mijn vier kleinzonen zijn er twee, die professioneel de IT-kant op willen en daar qua opleiding al mee bezig zijn. De andere twee zijn niet minder geïnteresseerd, maar gaan misschien een andere richting uit. Onze oudste zoon heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en heeft al jaren een IT-bedrijf. En ze hebben allemáál veel verstand van het wereldwijde IT-gebeuren, onze vier kinderen. Zijn of waren het dus allemaal wizzkids? Nou, nee, er zijn gradaties, denk ik. Maar wij als oude mensen profiteren dagelijks van al die kennis!

Vanmorgen belde mijn zus uit Australië. Had problemen met haar Whatsapp, waarmee ze altijd belt. Deed het niet meer en nu belde ze dus ‘duur’. Mijn zoon zat net samen met ons aan de koffie en kon haar direct adviseren wat ze moest doen. Was ze heel blij mee. We legden weer neer en vandaag mail ik haar wel weer.

We lazen in de krant dat ze die knul uit Oosterhout, die de belastingdienst en een bank had ‘platgelegd’ een wizzkid noemen. Volgens mijn zoon is hij wel een kid, maar dat wizz valt wel mee. Wat hij gedaan heeft schijnt heel eenvoudig te zijn. Okay, je moet er wat geld aan uitgeven, maar op de school waar hij voor netwerkbeheerder leert, zouden er meer zoiets kunnen, maar die doen het niet. De kid is er nog trots op ook. Volgens mijn zoon hoeft hij niet in te zitten over een baan, want de gemeente wil hem vast wel hebben, na zijn werkstraf in de groenvoorziening. Maar een wizzkid is hij niet. Te veel eer, zegt mijn zoon. En die geloof ik natuurlijk direct. Zolang hij mijn zusje helpt en ons bij de tijd houdt…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)