Huisvredebreuk…..

Er zijn mensen die voor een televisieprogramma hun huis verlaten en dat dan laten ‘restylen’ zonder daar zelf bij betrokken te zijn. Hup, hun hele eigen zooi d’r uit en dan gaan de mensen die er zogeheten verstand van hebben en dus weten wat er allemaal ‘van deze tijd’ is, eens even lekker aan de gang. Gisteren zag ik zo’n programma. Stylisten, tuinmannen, want je tuin moet ook, geven commentaar bij alles wat er niet klopt en beslist anders moet.

Ik zou er niet aan moeten dénken, dat zoiets bij ons gebeurt. Terwijl ik weet,( en ik niet alleen!) wat ik best anders zou willen aan ons huis. Maar dan kopen we een nieuw vloerkleedje en is alles weer okay. We hebben zelfs voor in de keuken een nieuw lopertje gekocht, waar ‘kitchen’ op staat. Ligt voor het aanrecht langs. Ik hou eigenlijk niet zo van dingen waar letters op staan, meubels, t-shirts, tassen en zo, maar dit was een mooi ding om wat beschadigingen aan het parket te bedekken tot dat hersteld wordt. Zijn we goed in: iets aan het oog onttrekken. En zeg nou zelf, we zijn een dagje ouder en zo weet je altijd waar je bent, al heeft kloris daar dan weer niks aan.

Er was laatst een vrouw die, in een programma op de televisie, haar huis had laten opknappen om het te kunnen verkopen, geloof ik, want het zag er niet uit. Toen ze haar het resultaat van de opknapbeurt lieten zien, toonde ze zich zeer ontevreden en kraakte het helemaal af, las ik. Later zag ik in de krant, dat iedereen haar een ontevreden en ondankbaar creatuur vond en dat was natuurlijk ook zo, maar zo’n reactie was uiteraard wel mooie televisie! Ik had het graag willen zien!

Maar laat ons maar lekker in ons eigen tempo zo nu en dan eens iets veranderen of (laten) opknappen en ons tuintje is ook best tevreden met ons en de vogeltjes ook. Home is where the heart is…..

.....da's wel een voorwaarde natuurlijk.....

…..da’s wel een voorwaarde natuurlijk…..

4 reacties op “Huisvredebreuk…..

 1. Wieneke

  februari 28, 2018 at 5:21pm

  Vroeger keek ik wel eens naar dit soort programma’s en dan vroeg ik me af of het allemaal betaald wordt door de commerciële zenders? Als dat zo is, dan kom je wel goedkoop aan een nieuw interieur 🙂

 2. Els

  maart 2, 2018 at 9:58am

  Moet het wel je smaak zijn natuurlijk! Je kunt in zo’n geval niet zeggen: “Daar ben je zelf bij…..” Dat zou mijn grootste bezwaar zijn, het gebrek aan inspraak.

 3. Paul

  maart 5, 2018 at 5:22pm

  Smaken verschillen, dat is het lastige aan het restylen zonder dat je er zelf bij bent. Ik vind het altijd zo jammer dat zo’n huiskamer er na afloop uitziet als de showroom van de Trendhopper. Vooral als je weet dat het 3 maanden later dus al hopeloos achterhaald is.

 4. applecarebg

  maart 7, 2018 at 10:20am

  I am refering to the stat that he averages 20 odd against left arm orthodox spin over the last three years I think it was. South Africa would have been aware of that. Personally, if I was them I would have kept the green monsters as our batsmen would stuggle more than theirs even with starc

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)