Weerpraatje…..

Hè ja, laten we het nog es over het weer hebben! Ik kreeg een mailtje van mijn Australische zus en die vertelde, dat het daar winter is. Maar ook daar is ‘het weer’ een onderwerp, dat elke dag als nieuws op de televisie is. Het was op het moment dat ze het mailtje schreef 26 graden en de lucht was strakblauw. Dat komt daar natuurlijk wel vaak voor, ook in de winter, maar er is, net als hier al tijden geen regen gevallen. En dan al héél lang niet. In West-Australia al 5 jaar niet. En ook in de andere staten is droog, droog, droog. Oogsten mislukken, vee gaat dood en de boeren zien het qua levensverwachting soms niet meer zitten en gaan ook. Mijn zus spreekt over rampen. Bovendien leren de kinderen eindelijk dat hun voedsel niet in de supermarket groeit. Australië wordt wakker, zegt zus.

Het andere eind van de wereld. Wij kunnen ons er hier misschien iéts bij voorstellen met ons huidige weertype, maar ik vind het wel een beetje eng worden. We hebben ook ijstijden gehad, dat weet ik wel, maar de aarde schokt zo hier en daar ook nogal en wat er allemaal voor vuur binnenin zit…..Hier in het kleine Nederland is het misschien nog wel een beetje te behappen. Vanmiddag loeiden de sirenes weer, die werken tenminste. Dan weet je op tijd dat er wat staat te gebeuren en dat is toch mooi geregeld. Kun je niks van zeggen. En verder is het afwachten wat het universum voor ons in petto heeft. Ik heb het weer warm hier boven op zolder dus ik zak maar weer wat etages naar beneden. Lijkt me wel verstandig. Al die gedachten vol van rampspoed zijn niet gezond en niet erg zinvol. Alles doet het nog hier in huis en het is rustig in de buurt. Mijn telefoon meldt: “Er is weinig verkeer in je omgeving.” Dat zie ik zelf ook wel, hoor!

De vogels komen even badderen en drinken en verder zien we ze niet en de mensen blijven binnen. Tegen de avond snel even een paar boodschappen en dan weer naar huis. Alle huizen potdicht. Nu kun je eens een keer niet zien wie er op vakantie is en wie niet. Ik heb een wasje gestart en heb zo het idee dat ik nog wat doe. Dat is pure misleiding…..!

.....geen commentaar.....

…..geen commentaar…..

4 reacties op “Weerpraatje…..

 1. Irene

  augustus 6, 2018 at 2:12pm

  Haha, zo gaat het hier ook min of meer. We doen het er maar mee. Emigreren naar IJsland gaat nog een beetje ver.

 2. Wieneke

  augustus 7, 2018 at 8:14pm

  Nog even volhouden. We hebben hier – denk ik – het ergste wel gehad. Vijf jaar geen regen: daar kan ik me helemaal niks bij voorstellen, ook nu niet. Zijn daar dan bronnen of putten of zo voor met name het drinkwater? Er groeit niks natuurlijk.

 3. els

  augustus 8, 2018 at 2:42pm

  Ze hebben oceaanwater rondom hun werelddeel en het zijn Australiërs dus ze zullen wel iets geregeld hebben wat dat drinkwater betreft. Maar verder zijn we met z’n allen afhankelijk van ‘de natuur’. En de voorzienigheid, wat dat dan ook mag zijn….;)

 4. els

  augustus 9, 2018 at 1:15pm

  Nou hoorde ik in het nieuws op tv dat ze één jaar geen regen hadden gehad. Oók lang, maar mijn zus dreef misschien wel ’n beetje over…..! Maar een drama blijft het. Hier regent het (een beetje nu).

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)