Ons pechvogeltje…..

.....

…..

Er zijn van die dingen waarvan je denkt: dat gebeurt ons niet. Het zit niet in onze familie. Toen onze oudste dochter en schoonzoon ons dus op 29 maart kwamen vertellen dat er bij haar borstkanker was geconstateerd, was dat enorm schrikken, dat snap je. Een gunstig iets was, dat ze het zelf had opgemerkt en er zogeheten “vroeg” bij was. Niet via een volksonderzoek dus. Er werd voortvarend begonnen met de behandeling in het Gelre Ziekenhuis hier in Apeldoorn.

Ze moest aan de chemo, een keer of zes, met tussenpozen van een paar weken. Daar werd ze soms erg naar van en ze verloor haar krullenbol ook nog es. Een pruik vond ze helemaal niks en zonde van het geld, want dat haar kwam wel weer in orde. En ons kind kocht bij elke outfit een gezellig bijpassend mutsje en dat stond haar prima! Ze lakte haar nageltjes in kleur en de mooie zomer was een cadeautje. We hadden met z’n allen een vakantie in Engeland geboekt en die kon toen niet doorgaan, want ze mocht van de dokter het land niet uit. Logisch uiteraard. Ze heeft nog een paar dagen in het ziekenhuis moeten doorbrengen vanwege wat koorts en gebrek aan witte bloedlichaampjes, maar dat kwam ook weer goed.

Maar ze was wel enorm druk met van alles, hoor! Bloedonderzoeken, MRI’s, geprik voor van alles. Nog operaties gehad ook, maar nu is ze aan de bestraling. Moet ze voor naar Deventer. “Ik geef nog geen licht”, zegt ze. Als alles naar wens verloopt is ze 4 december klaar. Ze krijgt nog “eiwit”-prikken om de drie weken, maar daar zit ook een eind aan. Hormoontabletten zal nog wel lang moeten, maar in principe is ze “schoon” verklaard. Ze heeft een rots als echtgenoot, die steeds met haar is meegegaan en haar gesteund heeft bij alles. We zijn enorm trots op allebei en op haar jongens, niet te vergeten. Want zo’n ziekte als kanker is niet niks in je gezin. Omdat ze haar belevenissen op Facebook deelde, wisten familie, vrienden en collega’s overal van en heeft ze veel support gekregen van iedereen.

En iedereen is steeds positief geweest, zo van: natuurlijk komt het goed! Het ‘slachtoffer’ zelf voorop. Haar krullenbol, dat zal nog wel even duren, maar dat komt wel. Ze zeggen, dat je er mooier haar voor terugkrijgt. En die Engelse vakantie? Is gewoon een jaartje uitgesteld…..

.....zonnebloemen zijn speciaal.....

…..zonnebloemen zijn speciaal…..

3 reacties op “Ons pechvogeltje…..

  1. Wieneke

    november 24, 2018 at 10:23am

    Oei, dat zijn hevige zaken, maar zo te lezen komt het allemaal goed gelukkig. Het is zeker heel belangrijk om de mensen om je heen goed te informeren over wat er gebeurt. Dat heb ik ook in zware tijden gedaan en het helpt heel erg. Enerzijds heb je voor jezelf de zaken goed op een rijtje, je schrijft het ook wat van je af en de anderen waarderen het heel erg als je openhartig en duidelijk bent. Met één druk op de knop heb je de benodigde info doorgespeeld. Je slaat niemand over en vergeet niet dat vaak de energie ontbreekt tot (telefoon)gesprekken.

  2. Arnoud Hugo

    november 30, 2018 at 4:00pm

    Dit zijn altijd heel nare berichten en ik hoop dat het snel weer helemaal goed komt met haar. Veel en snel beterschap!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)