Zomertijd…..

Alleen al van het woord word je wat vrolijker ! Vandaag schijnt de zon ook nog eens uitbundig dus dat lukt nog wel ook. Maar a.s. zondag gaat de klok dus weer een uurtje vooruit. Blijft het ’s avonds langer licht en dat is goed voor mens, dier en natuur.

Maar dan lees je, dat er mensen zijn, die ziek worden van dat ene uurtje verschil in hun ritme. Kloris en ik hebben wel een ritme, maar erg strak is dat niet . Hoeft ook niet eigenlijk. Dat is het voordeel van wat ouder zijn. Daarom worden wij ook niet ziek van dat uurtje natuurlijk.

We staan op als we wakker genoeg zijn om koffie voor elkaar te zetten, dat scheelt soms wie het eerst beneden is en gaan naar bed als we d’r aan toe zijn. Ook dat verschilt bij ons per persoon. Ik ben de nachtbraker en kloris heeft een ander ritme. Zet dus ook het vaakst koffie!

Er zijn discussies over het afschaffen van dat gedoe met zomer-en wintertijd. Juncker van de EU wil het door ieder land zelf laten bepalen hoe en of ze dat willen regelen. Nou, dat wordt dan leuk! De tijd wordt teruggedraaid naar heel vroeger. In ons land scheelde toen de tijd nog per stad! Met de komst van b.v. spoorverkeer moest dat wel een beetje gelijkgetrokken worden natuurlijk, maar toch. Gerommel met de tijd.

Wij gaan veel naar Engeland en komen er dan een uur vroeger aan dan ons horloge aangeeft. Vinden we altijd wel grappig, maar we hopen wel, dat Belgiƫ en Frankrijk in onze tijdrekening blijven als we naar de tunnel rijden.

Ons Marokkaanse schoonmaakengeltje vertelde dat Marokko permanent de zomertijd aanhoudt en dat de mensen daar blij mee zijn vanwege het daglicht. Van mij mag dat hier ook wel zo geregeld worden. Steek ik in de winter mijn kaarsjes wel wat later aan. Branden ze tijdens mijn nachtbraken nog wat langer…..!

…..eerst maar lente, die zomertijd komt dan nog wel…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)