Koud, hè…..?

Kwaliteit en plezier!

Nee, het vroor niet gisteravond, maar het was toch wel een beetje kleumen geblazen toen onze oudste dochter en ik naar de wintermarkt, die je nog geen kerstmarkt kunt noemen, hoewel er al wel veel glitter te zien was, in Beekbergen gingen.

Onze jongste dochter trad daar op met haar koor, dat heel toepasselijk “Ons- Koor” heet. Het was voor haar een verrassing dat we er waren en dat vond ze leuk. We wisten hoe laat ze zouden zingen en waren keurig op tijd. Konden zelfs de auto goed kwijt.

Het was redelijk druk en gezellig. Overal vuurpotten voor de koukleumen, maar dat hebben wij niet nodig natuurlijk. Het is een goed koor en het is een plezier om naar ze te luisteren. Allemaal gemotiveerde vrouwen, die mede door hun ‘strenge’ dirigent Lex van Diepen tot prima resultaten komen. En dat is te horen.

Alleen vind ik dat optreden wat ondankbaar op zo’n avond. Iedereen loopt op zo’n markt langs, blijft soms even staan, er zijn veel kraampjes waar etenswaar en bier wordt verkocht en het wordt naarmate de avond vordert steeds lawaaiiger. En echte aandacht voor wat die dames staan te doen is er maar sporadisch. Ze hadden nog wel een opwekkend praatje om nieuwe leden te werven. Er had zich al één iemand gemeld!

Het zou om negen uur afgelopen zijn, het winterfestijn. Dus toen Karin en ik de markt nog even over wilden na het concertje, ook om de kleum er even uit te lopen, waren veel kraamvrouwen al aan het opruimen. Jammer maar helaas. Mijn dochter zei, dat haar echtgenoot heel trots op haar zou zijn: ze had niks gekocht.

Maar het was leuk om er te zijn, zoals ik zulke dingen in een dorp sowieso mooi vind. In de zomer draait alles om de toeristen. Ook mooi, maar toch anders. Dan hebben ze wekelijks, zes weken lang, een Veluwse markt met oude ambachten en zo. Voor bijenkorven vlechten was het nu te koud. Voor hamburgers niet…..

2 reacties op “Koud, hè…..?

  1. Ingrid

    november 24, 2019 at 6:12pm

    Leuk mams. En tja, al zijn er maar een paar die de muziek die wij maken waarderen dan is het al leuk. Voor ons is het fijn om niet alleen maar te repeteren, maar het ook en public ten gehore te brengen. De reacties die we kregen waren heel positief, we waren dan ook wel over de gehele markt te horen met dank aan de geluidstechnici. Dat ene lid heeft zich niet echt aangemeld hoor, die vond het kennelijk leuk ons van de wijs te zingen. Stond zelfs al op het podium. Maar die plek moet je toch echt verdienen. Op naar het volgende optreden.

  2. Els

    november 25, 2019 at 1:57pm

    Jij stond er prominent bij ! Heb je daar veel voor moeten doen?Karin heeft wel foto’s gemaakt, al gezien?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)