Mazzel…..

We zijn net terug van een bezoek aan de dokterspraktijk, niet omdat we iets mankeren, maar gewoon voor een soort gezondheids-APK. Daaruit bleek dat we gewoon mazzel hebben en gezond zijn. Ouderdom is geen ziekte.

Volgens mij heeft Apeldoorn ook mazzel met de storm. Er is hier en daar best wat omgevallen aan bomen of zo, want waaien doet het natuurlijk wel behoorlijk, maar dat was soms ook omdat iets beter even ergens anders neergezet had kunnen worden. Zoals bij ons een vogelbad met ’n voerbak dat een nogal hoog ding is. We laten ‘m even liggen , want ik weet niet waar ik hem moet laten en lager kan ie toch niet vallen.

Ik las dat het elders allemaal wel even anders was. Mensen geëvacueerd omdat daken dreigden weg te waaien van hun flat en dat soms ook daadwerkelijk deden. Een meneer die met z’n auto langs kwam toen er een boom op viel. Hij zag ‘m aankomen, riep tegen zijn familie “Bukken!” en ze kwamen er zonder kleerscheuren van af. Over mazzel gesproken! Hij was heel blij en die auto? Ach, dat is maar een auto. Misschien kan z’n merk er nog reclame mee maken.

niet perse noodzakelijk voor mazzel…..

Zo nu en dan een flinke bui met hagel zelfs, maar als je niet buiten hoéft te zijn blijf je gewoon binnen. We hebben een warm huis en alles doet het nog. Bij ons dus ook. Mazzel, hè…..?

1 reactie op “Mazzel…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)