Missen…..

De krant, die ik in vroeger tijden vaak snel doorbladerde vanwege alle andere dingen die ik te doen had, wordt heden ten dage door mij ‘gespeld’ vanwege het feit dat ik alle tijd heb. De onderwerpen zijn uiteraard zeer vaak gerelateerd aan het virus en vandaar dat we wel blij mogen zijn met zo’n man als Henk Krol.

Zeer goed gebekt, geen mediatraining nodig, die weet ie te vinden en soms lachwekkend ook, kunnen we als ouderen veel plezier van hebben als je van goedbetaald cabaret houdt. Ik wacht met mijn oordeel verder nog even af hoe hij de Toekomst precies ziet, maar als versiering heeft ie d’r alvast een vrouwtjesmerel bij, die wel van afwisseling schijnt te houden, dus we wachten af.

Vandaag las ik een column van een journalist, die zelf thuis zit omdat ie tot een risicogroep behoort. Hij werkt dus op afstand en ziet zijn collega’s op zijn beeldscherm. Dat gaat op zich allemaal best goed en efficiciĆ«nt, maar hij mist ze toch. Als levende mensen. Even praten aan je bureau, bij de koffieautomaat, ze tegenkomen op de werkvloer. Dat soort missen duurt dus al erg lang.

Ik denk, dat veel mensen dat zullen hebben. Bij de zorginstellingen, verpleeghuizen is dat een drama, waar de mensen zo afhankelijk zijn van knuffels en aanrakingen. Niet alleen van degenen die ze verzorgen, maar juist van familie en bekenden. Verzin daar maar es wat op. Het blijft behelpen. Aan dat missen gaan ook mensen dood zonder coronavirus, daar ben ik zeker van.

Weet je, toen we met pensioen gingen, alweer bijna twintig jaar geleden, hebben we het werk dat we deden eigenlijk niet zo gemist, tenminste ik persoonlijk niet. Ik miste wel de mensen. De collega’s en de mensen voor wie we werkten en waar we onze motivatie en energie uit haalden als we zagen dat het ze beter ging. Natuurlijk was het niet altijd rozengeur en maneschijn, maar dat zie je wel vaker. Heel menselijk is dat…..!

2 reacties op “Missen…..

  1. WIeneke

    mei 7, 2020 at 5:57pm

    Het is inderdaad logisch en ook heel normaal, dat mensen de mensen uit hun omgeving missen. Internet is geweldig fijn en heeft ons zeker interessante mogelijkheden laten zien, maar er gaat toch niks boven live. Laten we hopen dat we iets fijns en leuks uit die corona-ellende overhouden. Misschien wat bewuster leven bijvoorbeeld. De ratrace de ratrace laten. Het consumeren eens kritisch bekijken. Meer aandacht voor anderen….

  2. Els

    mei 8, 2020 at 12:37pm

    @Wieneke: ‘k Denk zeker dat in deze periode er mensen zullen zijn, die ontdekten dat dingen eenvoudiger, leuker en vooral aardiger kunnen. Laat dat dan de relatieve winst zijn van alle narigheid.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)