Lawaai…..

Het is superstil in onze buurt. Geen kind te horen. Geen langsfietsende scholieren en er zijn toch veel mensen met vakantie gegaan. Onze naaste buurvrouw zelfs naar dat enge Verenigd Koninkrijk. Voor een weekje in een hotel. Wij passen op het huis, want wij verblijven in Achtertuinia, waar het heel rustig is, van alles groeit en bloeit en het weer is er prima. Met een barbecue erbij ook gezellig. Het is er ook best goedkoop en de bediening is perfect.

Soms scheurt er wel eens een motor door de straat, dat schijnt niet anders te kunnen, omdat het geluid deel uitmaakt van het plezier dat de berijder aan zijn rit beleeft. Ik las dat op diverse plaatsen hele motorclubs tegelijk dat plezier willen beleven en dat zoiets voor veel overlast zorgt. Als je nou net aan wat meer stilte gewend was in de natuur bijvoorbeeld, is dat moeilijk te verteren.

We horen zo nu en dan een helikoptertje, maar weinig tot geen vliegtuigen. Vanmorgen even de sirenes van de maandelijkse alarmcontrole. Daarna weer de serene rust. Wij rijden sinds twee maanden elektrisch rond. Dat is ook stil. Afhankelijk van het wegdek, hoor je de banden soms, maar van de aandrijving van ons voertuig hoor je niks. Onze vorige auto op benzine was ook rustig, hoor. Maar zo’n elektrieke is nog rustiger. Daar wen je snel aan.

Ik denk, dat het over een paar weken wel een beetje over zal zijn met de stilte. Er zijn veel auto’s weg en mensen weg. De herriemakers zitten nu op plekken waar het normaal stiller is. En daar zijn de mensen juist blij met ze! Ach, zo krijgt iedereen het zoals ie het graag verdient. Met de nadruk op dat laatste…..!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)